El-cyklisterne fik masser af vind i håret

6. oktober 2015 Sønderborg

Tirsdag blev der trampet i pedalerne, så både frivillige og plejehjemsbeboere fra Plejecenter Dybbøl kunne få lidt vind i håret og få rørt musklerne.

Ib Madsen, der sidder til højre, er klar til at træde igennem.

Ib Madsen, der sidder til højre, er klar til at træde igennem.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er med i foreningen, vi kalder Kunsten at holde Balancen – og vi mødes her på dagcentret på Plejecenter Dybbøl for at få rørt musklerne og have det sjovt”, siger Ib Madsen, der selv har brug for masser af motion.

“Jeg er ramt af Parkinson, så det er vigtigt for mig, jeg holder mig i gang og i form”, siger Ib Madsen til SønderborgNYT. Hver tirsdag omkring kl. 11 møder han op på plejecentret og er vejret til det, så trækkes elcyklerne frem.

“Og så kører vi en tur og som regel har vi kaffen med, så vi kan sidde og nyde udsigten et eller andet skønt sted på ruten”, siger Gitte Lundby, der er ansat i dagcentret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Min mor bor her

Med blandt de frivillige er også Gerner Petersen, som er helt ny.

“Jeg meldte mig til, fordi min mor bor på plejecentret. Jeg er i forvejen i Pårørendeforeningen og det er da helt naturligt at være med, hvor jeg kan”, siger Gerner Petersen til SønderborgNYT.

Gerner Petersen er ny på cykleholdet.

Gerner Petersen er ny på cykleholdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tirsdag gik turen til To-øren og langs vandet til Alsion.

Den medbragte kaffe blev indtaget indendørs med udsigt til kasernen.

Inden længe køber den frivillige forening en rickshaw og det betyder, der sagtens kan bruges flere frivillige, som vil sætte et par timer af en gang om ugen.

“Så er der et par stykker eller tre, der vil være med til at hyggecykle og dyrke andre former for motion sammen med os, så skal de sende en mail til mig”, siger Ib Madsen.

Hans mailadresse er ib-madsen@stofanet.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

Masser af aktivitet

Alle ældre er velkomne til at bruge aktivitetscentret på Plejecenter Dybbøl.IMG_1780

“Man skal ikke bo på plejecentret for at være med”, siger Gitte undby til SønderborgNYT.

På tirsdage er der cykleture og Stol på Motion. Onsdag er der gang i håndarbejdet. Torsdag eftermiddag er der forskellige brædt- og kortspil og også Wii-spil, så de ældre bliver skrappe nok til at slå børnebørnene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Torsdage samles mandeklubben i formiddagstimerne – og her kan programmet sagtens være en tur ud i byen og se et eller andet spændende og skylle oplevelsen ned med en kold pilsner.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...