Erhvervspolitikerne skal drøfte Sydals og kystturisme

7. april 2017 Politik

De fem landsbylaug på Sydals – Lysabild Landsbyråd, Landsbygruppen Tandslet Sogn, Kegnæs Ø-gruppe, Skovby og Mommark Landsbylaug – har i samarbejde udarbejdet en plan for udviklingen af Sydals i de kommende 5-10 år.

Udviklingsplanen har fire fokusområder: Erhverv og infrastruktur, turisme, boliger samt fritid og kultur.

Turismen spiller en væsentlig rolle i udviklingsplanen, der består af mindre tiltag såvel som større, langsigtede projekter. Formålet med planen er, at Sydals udvikles til et unikt ferieområde med særligt attraktive kystturismefaciliteter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen vurderer, at der ligger et uforløst potentiale på Sydals og hele sagen skal drøftes på det kommende møde i Erhvervsudvalget, hvilket betyder, der ikke skal beslutninger.

Sydals er i forvejen ét af kommunens store ferieområder, hvorfor udvikling af området er væsentlig for indfrielsen af visionerne for turismen i Sønderborg Kommune.

Forvaltningen hjælper i øjeblikket initiativgruppen med at realisere en række mindre og hurtigt realiserbare tiltag fra planen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er planlagt strategiprocesser i ni byer/områder i kommunen, hvoraf den første, Augustenborg, blev sat i gang i januar. Sydals er ikke én af disse ni byer/områder.

Initiativgruppen har desuden indsendt høringssvar i forbindelse med kommuneplansrevisionen.

Høringssvaret har overvejende de samme fokusområder som udviklingsplanen. Rammerne for udvikling af Sydals er medtænkt i kommuneplansrevisionen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 Samfund, Sønderborg

Kong Christian Xs Bro lukkes for al trafik

22. september 2023 Samfund

Sønderborg Kommune udfører det årlige eftersyn af Kong Christian Xs Bro og i den forbindelse spærres broen for al trafik. Lukningen sker onsdag den 27. september fra klokken 22.00 til torsdag den 28. september klokken 04.00 og gælder kørende trafik samt cyklister og gående, skriver Sønderborg Kommune. Der vil blive sat busser ind mellem togstationen […]

Læs mere...