Erhvervspolitikerne skal drøfte Sydals og kystturisme

7. april 2017 Politik

De fem landsbylaug på Sydals – Lysabild Landsbyråd, Landsbygruppen Tandslet Sogn, Kegnæs Ø-gruppe, Skovby og Mommark Landsbylaug – har i samarbejde udarbejdet en plan for udviklingen af Sydals i de kommende 5-10 år.

Udviklingsplanen har fire fokusområder: Erhverv og infrastruktur, turisme, boliger samt fritid og kultur.

Turismen spiller en væsentlig rolle i udviklingsplanen, der består af mindre tiltag såvel som større, langsigtede projekter. Formålet med planen er, at Sydals udvikles til et unikt ferieområde med særligt attraktive kystturismefaciliteter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen vurderer, at der ligger et uforløst potentiale på Sydals og hele sagen skal drøftes på det kommende møde i Erhvervsudvalget, hvilket betyder, der ikke skal beslutninger.

Sydals er i forvejen ét af kommunens store ferieområder, hvorfor udvikling af området er væsentlig for indfrielsen af visionerne for turismen i Sønderborg Kommune.

Forvaltningen hjælper i øjeblikket initiativgruppen med at realisere en række mindre og hurtigt realiserbare tiltag fra planen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er planlagt strategiprocesser i ni byer/områder i kommunen, hvoraf den første, Augustenborg, blev sat i gang i januar. Sydals er ikke én af disse ni byer/områder.

Initiativgruppen har desuden indsendt høringssvar i forbindelse med kommuneplansrevisionen.

Høringssvaret har overvejende de samme fokusområder som udviklingsplanen. Rammerne for udvikling af Sydals er medtænkt i kommuneplansrevisionen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 112, Sønderborg

Kørte på elløbehjul og blev anholdt

29. juni 2022 112

Natten til onsdag stoppede politiet en 26-årig mand, som kørte på elløbehjul på cykelstien ved Strandpromenaden. “Han blev standset, fordi han ikke havde hjelm på og betjentene vurderede, at han var påvirket, så manden blev sigtet og anholdt”, siger Chris Thorning Vesterdal fra det lokale politi. I lommen havde den 26-årige en smule hash. Resultatet […]

Læs mere...