Festtalerne: Borgerforeningen er med til at løfte Sønderborg

13. juni 2015 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Borgmester Erik Lauritzen blev den første af gæstetalerne, der fik ordet ved festmiddagen hos Borgerforeningens skytter, der havde den årlige Kongeskydning lørdag.

Erik Lauritzen sætter pris på, der er så meget energi i Sønderborg

Erik Lauritzen sætter pris på, der er så meget energi i Sønderborg

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og jeg kan sige, jeg er glad og stolt over at være borgmester i Sønderborg, der har så meget at byde på”, siger Erik Lauritzen til skyttebrødrene. Han fortæller, der er mange ildsjæle rundt omkring i kommunen og de får sat nogle ting i gang.

“De fleste landsbyer har nogle og nu er de såkaldte centerbyer også på banen. Der er Gråsten Forum og så har en flok mennesker fået skabt en plan for Nordals”, siger borgmesteren.

“Hertil kommer alle de frivillige, som I jo er en del af. I gør så meget godt for andre, når i tager rundt og giver en hjælpende hånd”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Æresgæst Ole Daugbjerg

“Jeg er direktør i Vækstrådet og vil allerede nu love, at der ikke kommer flere undersøgelser og masterplaner for Sønderborg. Nu skal vi nemlig til at have sat gang i nogle ting”, siger Ole Daugbjerg, der er årets æresgæst ved

Ole Daubjerg synes, vi skal huske hinanden på alæt det gode ved at bo i Sønderborg.

Ole Daubjerg synes, vi skal huske hinanden på alæt det gode ved at bo i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

skyttefesten.

“Og i skal hjælpe os med at gøre Sønderborg til en succes og sige, det ikke gør noget, der er røget nogle arbejdspladser. Vi finder nemlig på noget nyt”, siger Ole Daugbjerg.

“I skal fortælle til mennesker udefra og til hinanden, at Sønderborg er en dejlig by med en spændende historie, et universitet, masser af industrivirksomheder og så har vi rigtigt mange små virksomheder, der har andre virksomheder som kunder. Vi hører bare aldrig om dem. For eksempel har vi en værktøjsfabrik, der er en de allerbedste i verden”, siger Ole Daugbjerg og tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og er vi den egn i landet, der har flest ingeniører og svin – uden de dog skal sammenlignes.

Der er rigtigt mange sønderborgensere, der knurrrer, fordi sygeplejeskolen vil til Aabenraa og Sergentskolen rejste til Varde. Men det er der ifølge Vækstrådsdirektøren ingen grund til.

Vi skal være rigtigt glade for, vi har Aabenraa som forstad til Sønderborg”, siger Ole Daugbjerg i sin tale.

“Vi kan rigtigt meget i Sønderborg og vi finder bare på noget, der er bedre”, siger han. Iøvrigt synes han, vi skal være glade for Aabenraa, fordi det er dér, vi har vores sygehus.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På sygehuset er der masser af sygeplejersker og 20 procent af alle ingeniører er ifølge en undersøgelse gift med en sygeplejerske”, siger Ole Daugbjerg. Han kurs mod fremtiden betyder, vi skal snakke mindre og gøre mere.

Stolt af Danmark

Claus Klartis fra byrådet er lige vendt hjem fra Baltikum, hvor han var på øvelse med Forsvaret.

A. P. Hasen hygger sig med Claus Klaris, der også fik tid til at holde en kort tale.

A. P. Hansen hygger sig med Claus Klaris, der også fik tid til at holde en kort tale.

“Jeg var stiolt, da jeg gik rundt i gaderne derovre. Stolt over Danmark og jeg vil give Ole Daugbjerg fuldstændig ret i, at det er vores opfattelse af tingene, altså os selv og Sønderborg, der bestemmer, om byen er herlig eller ikke.

“Prøv at se hele den frivillige verden, hvor et væld af ildsjæle gør rigtigt meget for andre – og se på Borgerforeningen, der har eget hus som de oven i købet arbejder på at gøre endnu bedre. Og det uden at stikke snablen i offentlige kasser. Det er jo fantastisk”, siger Claus Klaris.

“Så vi skal måske øve os i at prale. Lad være med at sige, at noget er OK. Sig dog det er fantastisk”.

galleri

26. april 2024 Frivillige, Sønderborg

Den første madvaredonation til SINDs Folkekøkken er i hus

26. april 2024 Frivillige

Foreningen Sind arbejder ihærdigt på at genåbne Folkekøkkenet, som bliver til SINDs Folkekøkken og meningen er, at økonomisk pressede skal have mulighed for at få et godt måltid til en lav pris i Frivillighedens Hus. “Danish Crown har allerede doneret madvarer til den første gang, vi åbner vores folkekøkken og i dag, fredag, hentede jeg […]

Læs mere...