Fredag strejker børn og unge for klimaet

12. marts 2019 Politik

På fredag bliver en af verdens største globale strejker sat i aktion – denne gang af jeres børn, skriver arrangørerne.

Det anskydes at op mod ½-1 million børn/unge fra over 80 forskellige lande i over 1000 byer har tænkt sig at gå på gaden og strejke for deres fremtid.

Hvorfor? 

Vi går i et skolesystem, der er ment til at forberede os på vores fremtid, give os muligheder, chancer i livet og give os gode livsvilkår til at starte et liv på – efter skolen er færdig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men når politikerne og verdens regeringsledere ikke gør mere end de allerede gør, så når vi ikke at forhindre 1,5 grads temperaturstigning, heller ikke 2 grader, men nok nærmere 3,5-5 grader. I kan selv prøve at forestille jer en verden 5 grader varmere, men så prøv at forestil jer hvordan dyre- og plantelivet vil se ud.

Økosystemer vil forsvinde, arter uddør, koralrev forsvinder – anskydes ca. 99 procent ifølge den nyeste IPCC rapport – og ALT bliver faktisk mere besværligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det er VORES FREMTID!

Hvorfor skal vi gå i skole – til en fremtid der snart ikke længere eksisterer?

Hvorfor får vi at vide, at vi skal tage en 21 årige lang uddannelse, for at få et godt liv + at vi kan løse klimaforandringers problem, når vi allerede har alle løsningerne?

Vi er desperate, vi er sure og vi kræver handling.

Alle er helt ude af den når først børn begynder at strejke – men det er vitterligt der vi er.

Vi håber, at I vil tage fat i jeres børn,og spørge om de vil med her på fredag, måske sammen med nogle af deres gode venner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er IKKE EN PJÆKKEDAG

I Sønderborg står vi fra 9-13 og snakker, synger, skriver budskaber, skriver breve til politikerne, snakker med politikerne og meget mere – det er IKKE en pjækkedag.

Læs mere HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk