FV19: Tre liberale politikere kæmper for togenes stoppesteder

15. maj 2019 FV19

De tre liberale politikere, landdagsmedlem i Kiel, Kay Richert, folketingskandidat Nils Sjøberg for Radikale Venstre og Asger Christensen, kandidat for Venstre til Det Europæiske Parlament, står sammen i kampen for den offentlige transport i vores landsdel.

De tre politikere kæmper i første omgang for at bevare stoppesteder ved de lokale togstationer.
Stoppestederne er kommet i fare, fordi DSB og Deutsch Bahn nu planlægger at fjerne dem for at gøre togdriften mellem Hamborg og København endnu hurtigere.

“Vi mener, at det er enormt vigtigt for os der bor her og for den økonomiske udvikling i regionen, at toget forsat standser i Syddanmark og Nordtyskland“, påpeger de tre politikere i en fælles pressemeddelelse.

Kay Richert, Nils Sjøberg og Asger Christensen har arbejdet for at sikre togforbindelsen siden de mødtes ved valgkampsboden for ALDE, Alliancen for Liberale og Demokratiske Partier i Europa i Flensborg og blev opmærksomme på problemet.

“Tusinder af togpendlere vil blive berørt, hvis toget mellem Hamborg og København bare buldrer gennem Syd- og Sønderjylland/Schleswig uden at stoppe”, siger landdagsmedlem Kay Richert.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det gælder folk på vej på arbejde, studerende og i fritiden. Desuden er toget en vigtig faktor for miljø-rigtig og bæredygtig turisme“, tilføjer Nils Sjøberg, folketingskandidat for Radikale Venstre.

De tre politikere understreger, at toget har stor betydning i flere henseende, og at det vil være en katastrofe, hvis togene blot buldrede gennem regionen uden stop.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...