Gode råd fra GF om forsikring ved leje af bil i udlandet

3. oktober 2018 Erhverv

Mallorca, Gran Canaria og Cypern byder på lidt ekstra varme og sol, inden vinteren for alvor sætter grå spor herhjemme. Måske vil man leje bil, og så melder stressen sig for mange, når man står i hotellets lobby eller i en travl ankomsthal i lufthavnen og bliver præsenteret for papirer og spørgsmål om forsikring. Hvad skal man svare? For man vil jo gerne være på den sikre side.

”Vores første råd, når vores kunder spørger om, hvad de skal være opmærksom på i forhold til billeje, er selvrisiko”, fortæller Svend Erik Danielsen, leder af GF Grænsen, der har kontorer i Kollund, Tønder og Sønderborg.

I de fleste tilfælde er udlejningsbilen kaskoforsikret, tyveriforsikret og ansvarsforsikring, når man lejer bil inden for EU. Men du kan blive præsenteret for en ekstra forsikring for at slippe for selvrisiko, udlejningsfirmaet vil nemlig gerne tjene ekstra.

”Her skal man være opmærksom. Hos os i GF dækker rejseforsikringen op til 10.000 kr. i selvrisiko på en lejet bil, motorcykel, knallert og scooter, og da mange skader, kan klares for det beløb, så er det måske værd at overveje at sige nej tak til selvrisikoforsikring. Selve billejen er jo dyr nok i forvejen”, uddyber Svend Erik Danielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke kun udlejningsbilen, der kan få skrammer, når hårnålesving og bjerge forceres på årets efterårsferie under sydlige himmelstrøg. Går det rigtig galt, og kommer du selv til skade er både rejseforsikring og ulykkesforsikring også nødvendig.

”Vi ved desværre, at mange fortsat bevidst eller ubevidst glemmer rejseforsikringen, og det kan få store konsekvenser, hvis det der skulle have været en afslappende ferie ender med trafikuheld eller et andet uheld, som kræver lægehjælp og måske indlæggelse”, fortsætter Svend Erik Danielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kræver tilskadekomsten eksempelvis et ambulancefly hjem til Danmark, så kan det koste flere hundrede tusinde kroner, og det betaler hverken den danske stat eller ferielandet. Det blå kort giver nemlig kun ret til hjælp på samme vilkår som borgerne i det land, man befinder sig i og det vil sige ikke hjemtransport.

GF Forsikring anbefaler på det kraftigste, at man hjemmefra får et overblik over ens forsikringer, dels for at undgå dobbeltforsikret i forhold til lejebil, dels for at finde ud af, hvordan og om man er dækket, hvis man bliver syg eller kommer til skade i det land, man rejser til.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...