Gode råd fra GF om forsikring ved leje af bil i udlandet

3. oktober 2018 Erhverv Skrevet af: Michael Kjær

Mallorca, Gran Canaria og Cypern byder på lidt ekstra varme og sol, inden vinteren for alvor sætter grå spor herhjemme. Måske vil man leje bil, og så melder stressen sig for mange, når man står i hotellets lobby eller i en travl ankomsthal i lufthavnen og bliver præsenteret for papirer og spørgsmål om forsikring. Hvad skal man svare? For man vil jo gerne være på den sikre side.

”Vores første råd, når vores kunder spørger om, hvad de skal være opmærksom på i forhold til billeje, er selvrisiko”, fortæller Svend Erik Danielsen, leder af GF Grænsen, der har kontorer i Kollund, Tønder og Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

I de fleste tilfælde er udlejningsbilen kaskoforsikret, tyveriforsikret og ansvarsforsikring, når man lejer bil inden for EU. Men du kan blive præsenteret for en ekstra forsikring for at slippe for selvrisiko, udlejningsfirmaet vil nemlig gerne tjene ekstra.

”Her skal man være opmærksom. Hos os i GF dækker rejseforsikringen op til 10.000 kr. i selvrisiko på en lejet bil, motorcykel, knallert og scooter, og da mange skader, kan klares for det beløb, så er det måske værd at overveje at sige nej tak til selvrisikoforsikring. Selve billejen er jo dyr nok i forvejen”, uddyber Svend Erik Danielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke kun udlejningsbilen, der kan få skrammer, når hårnålesving og bjerge forceres på årets efterårsferie under sydlige himmelstrøg. Går det rigtig galt, og kommer du selv til skade er både rejseforsikring og ulykkesforsikring også nødvendig.

”Vi ved desværre, at mange fortsat bevidst eller ubevidst glemmer rejseforsikringen, og det kan få store konsekvenser, hvis det der skulle have været en afslappende ferie ender med trafikuheld eller et andet uheld, som kræver lægehjælp og måske indlæggelse”, fortsætter Svend Erik Danielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kræver tilskadekomsten eksempelvis et ambulancefly hjem til Danmark, så kan det koste flere hundrede tusinde kroner, og det betaler hverken den danske stat eller ferielandet. Det blå kort giver nemlig kun ret til hjælp på samme vilkår som borgerne i det land, man befinder sig i og det vil sige ikke hjemtransport.

GF Forsikring anbefaler på det kraftigste, at man hjemmefra får et overblik over ens forsikringer, dels for at undgå dobbeltforsikret i forhold til lejebil, dels for at finde ud af, hvordan og om man er dækket, hvis man bliver syg eller kommer til skade i det land, man rejser til.

26. april 2024 Politik, Nordborg

Politisk debatmøde – hvor står vi og hvor vil vi hen?

26. april 2024 Politik

Torsdag aften havde Socialdemokratiet inviteret til ‘Dér derbAtter’ i medborgerhuset på Th, BrorsensVej i Nordborg og der var hele 112 mennesker, som gerne ville være med. “Vores plan med aftenen, det er få nogle ideer fra Jer, som vi kan tage med os. Jeg lover ikke, at de allesammen bliver til noget, men vi vil […]

Læs mere...