Grænseoverskridende samarbejde om jernbane

Arkivfoto
Arkivfoto
15. februar 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Forleden  besluttede Flensborgs byråd, at det vil støtte en dansk-tysk undersøgelse af den optimale placering for en banegård, som skal fungere som grænseoverskridende samlingspunkt i regionen. Byrådet pegede samtidig på Sporskifte (Weiche) som det optimale sted at placere denne.

At der nu er officiel støtte i Flensborg betyder, at Flensborg, Aabenraa og Sønderborg kan arbejde videre i Grænsetrekant-samarbejdet med at få igangsat undersøgelsen, som skal afdække de forskellige muligheder for den fremtidige placering af banegården, skriver Flensborg Avis.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Aabenraa har man endnu ikke en officiel holdning til placeringen, men det er dog et krav, at der bliver god adgang for sønderjyderne til den nye forbindelse, som blandt andet vil sænke rejsetiden mellem Aarhus og Hamborg. En løsning kunne være at beholde et stop i f.eks. Tinglev, hvor der er også er forbindelse til Sønderborg.

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil bygge til

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil gerne udvide og det kræver mere plads. “Derfor har de søgt om at købe mere jord af kommunen og vi sætter derfor et areal til salg, som de har har mulighed for at byde på”, siger borgmester Erik Lauritzen efter Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag. “Der er en legeplads og […]

Læs mere...