Grænseoverskridende samarbejde om jernbane

15. februar 2014 Uncategorized

Forleden  besluttede Flensborgs byråd, at det vil støtte en dansk-tysk undersøgelse af den optimale placering for en banegård, som skal fungere som grænseoverskridende samlingspunkt i regionen. Byrådet pegede samtidig på Sporskifte (Weiche) som det optimale sted at placere denne.

Kvikt fra Aarhus og så et skifte i Tinglev - og videre til Sønderborg.

Kvikt fra Aarhus og så et skifte i Tinglev – og videre til Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

At der nu er officiel støtte i Flensborg betyder, at Flensborg, Aabenraa og Sønderborg kan arbejde videre i Grænsetrekant-samarbejdet med at få igangsat undersøgelsen, som skal afdække de forskellige muligheder for den fremtidige placering af banegården, skriver Flensborg Avis.

I Aabenraa har man endnu ikke en officiel holdning til placeringen, men det er dog et krav, at der bliver god adgang for sønderjyderne til den nye forbindelse, som blandt andet vil sænke rejsetiden mellem Aarhus og Hamborg. En løsning kunne være at beholde et stop i f.eks. Tinglev, hvor der er også er forbindelse til Sønderborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Erhverv, Sønderborg

Hjælp Iver Daabeck med at forebygge madspild – pluk selv majs på markerne

25. september 2021 Erhverv

Iver Daabeck har to marker med sukkermajs tæt ved Sønderborg. Den ene ligger lige til højre, når man kører af Alssundbroen. Den anden ligger ved samkørselspladsen på Sundeved-siden, hvor der også står en salgsbod med kartofler, majs og halloweengræskar. “Jeg har det problem, at ALDI og Salling Group påstår, de ikke kan sælge majs mere […]

Læs mere...