Kan skønlitterære tekster gøre læger mere forstående over for patienterne?

26. oktober 2020 Samfund
KarenFastrup. Foto: Morten Holtum
KarenFastrup. Foto: Morten Holtum

Forfatter Karen Fastrup og professor Peter Simonsen fra SDU behandler forholdet mellem skønlitteratur og sundhedssystem torsdag klokken 16:30 til arrangementet Sygdom og litteratur i MultiKulturhuset i Sønderborg.

På Syddansk Universitet undersøger projektet ’Narrativ medicin’, hvilken effekt læsning af skønlitteratur har på sundhedsfagligt personales tilgang til patienter og pårørende, skriver biblioteket.

Syddansk Universitet har gjort det obligatorisk at læse skønlitterære tekster på medicinstudiet.

Som en del af kurset læser de studerende nyere danske tekster, der handler om sygdom, patienter og pårørende.

Nærlæsning af teksterne giver de kommende læger indblik i patienters og pårørendes oplevelse af sygdomsforløb og deres møde med sundhedsvæsenet.

Kurset har blandt andet til formål at styrke de studerendes empati, så de møder deres patienter som hele, komplicerede mennesker og ikke blot som en samling symptomer.

Professor Peter Simonsen fortæller i MultiKulturhuset om forskningsprojektet, der tilstræber at bidrage til at udvikle sundhedssystemet til at sætte mennesket først.

Du køber din billet på bibliotekets hjemmeside..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...