Kan skønlitterære tekster gøre læger mere forstående over for patienterne?

26. oktober 2020 Samfund
KarenFastrup. Foto: Morten Holtum
KarenFastrup. Foto: Morten Holtum

Forfatter Karen Fastrup og professor Peter Simonsen fra SDU behandler forholdet mellem skønlitteratur og sundhedssystem torsdag klokken 16:30 til arrangementet Sygdom og litteratur i MultiKulturhuset i Sønderborg.

På Syddansk Universitet undersøger projektet ’Narrativ medicin’, hvilken effekt læsning af skønlitteratur har på sundhedsfagligt personales tilgang til patienter og pårørende, skriver biblioteket.

Syddansk Universitet har gjort det obligatorisk at læse skønlitterære tekster på medicinstudiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som en del af kurset læser de studerende nyere danske tekster, der handler om sygdom, patienter og pårørende.

Nærlæsning af teksterne giver de kommende læger indblik i patienters og pårørendes oplevelse af sygdomsforløb og deres møde med sundhedsvæsenet.

Kurset har blandt andet til formål at styrke de studerendes empati, så de møder deres patienter som hele, komplicerede mennesker og ikke blot som en samling symptomer.

Professor Peter Simonsen fortæller i MultiKulturhuset om forskningsprojektet, der tilstræber at bidrage til at udvikle sundhedssystemet til at sætte mennesket først.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du køber din billet på bibliotekets hjemmeside.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...