Kan skønlitterære tekster gøre læger mere forstående over for patienterne?

KarenFastrup. Foto: Morten Holtum
KarenFastrup. Foto: Morten Holtum
26. oktober 2020 Samfund Skrevet af: Redaktion

Forfatter Karen Fastrup og professor Peter Simonsen fra SDU behandler forholdet mellem skønlitteratur og sundhedssystem torsdag klokken 16:30 til arrangementet Sygdom og litteratur i MultiKulturhuset i Sønderborg.

På Syddansk Universitet undersøger projektet ’Narrativ medicin’, hvilken effekt læsning af skønlitteratur har på sundhedsfagligt personales tilgang til patienter og pårørende, skriver biblioteket.

Syddansk Universitet har gjort det obligatorisk at læse skønlitterære tekster på medicinstudiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som en del af kurset læser de studerende nyere danske tekster, der handler om sygdom, patienter og pårørende.

Nærlæsning af teksterne giver de kommende læger indblik i patienters og pårørendes oplevelse af sygdomsforløb og deres møde med sundhedsvæsenet.

Kurset har blandt andet til formål at styrke de studerendes empati, så de møder deres patienter som hele, komplicerede mennesker og ikke blot som en samling symptomer.

Professor Peter Simonsen fortæller i MultiKulturhuset om forskningsprojektet, der tilstræber at bidrage til at udvikle sundhedssystemet til at sætte mennesket først.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du køber din billet på bibliotekets hjemmeside.

19. marts 2024 Augustenborg, Frivillige

Øvelse: Bilbrand blev til industribrand

19. marts 2024 Augustenborg

Mandag aften var der øvelse på programmet for de frivillige brandmænd i Augustenborg-Bro Brandværn, som blev kaldt ud til: Bilbrand i det fri. Brandmændene sprang i brandbilerne og kørte til Industrivej i Augustenborg og på vejen ser de en anden frivillig brandmand, Klaus Iskov, som stod og vinkede. Ham kørte de hen til, men det […]

Læs mere...