Klokken 17 begynder det store Feuerwehr Sternfahrt ved havnen

25. maj 2017 Sønderborg

De næste dage kan alle aldersgrupper få en på opleveren, når 3.000 brandfolk fra hele Europa er samlet i Sønderborg til deres mangesprogede konference og Feuerwehr-Sternfahrt. Arrangøren og Sønderborg Brand og Redning sørger nemlig for et væld arrangementer for hele familien.

Festlighederne starter på, i og over Sønderborg Havn torsdag klokken 17.

Prins Joachim og Prinsesse Marie overværer åbningen, hvor Prinsesse Marie holder den officielle åbningstale.

Der er fri adgang for alle til et åbningsshow til lands, til vands og fra luften med redningshelikopter, redningskrydseren “Berlin” fra Kiel, Sønderborg Brand og Redning – Søredning og en række brandværnsorkestre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er man mere til de motoriserede former for brandbekæmpelse, så udstilles over 100 veteranbrandbiler og andre redningskøretøjer på Ringriderpladsen fredag og lørdag.

Vær brandmand for en stund

Raske piger og drenge i alle aldre kan også selv deltage aktivt i begivenhederne, når Sønderborg Brand og Redning viser udstyr frem og lærer børn og voksne mere om brandbekæmpelse og livet som brandmand og brandkvinde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det sker fredag klokken 12-17 og lørdag klokken 10-14 på Rådhustorvet, hvor der er røgdykning for børn.

På Rønhaveplads kan interesserede tage del i en brandslukning, og foran Borgen i Apotekerhaven står der om lørdagen trafiksikkerhed på plakaten. Der er både brandbil, ambulance og politibil med i oplevelserne.

Fredag klokken 15 sættes et varigt minde for Sternfahrt 2017 i Sønderborg, når arrangørerne sammen med borgmester Erik Lauritzen planter et egetræ fra Westphalen i Kongevejsparken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Masser af gang i den på Ringriderpladsen

Ringriderpladsen er under hele konferencen centrum for aktiviteterne. Der vil blandt andet være en stor, oppustelig brandbil, børnene kan slippes løs i, hvis de altså ikke hellere vil kigge på de udstillede køretøjer eller være med i “Blå Blink-aktiviteterne”.

Både fredag og lørdag giver Sønderborg Brand og Redning prøver på deres evner.

Fredag er det klokken 14, mens det lørdag er klokken 11.

Flere af de brandværnsorkestre, der gæster Sønderborg, vil også optræde på Ringriderpladsen og rundt om i byen på forskellige tidspunkter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle aktiviteter er gratis og såvel store som små er velkomne.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...