Kommunen gør klar til Grundlovs-cermonier

9. april 2019 Politik

Sønderborg Kommune er forpligtet til at holde Grundlovsceremoni – for ansøgere om dansk indfødsret – mindst to gange årligt. Ceremonien skal afholdes første gang i efteråret 2019.

Forvaltningen anbefaler, at Borgerservice stiller personale til rådighed til at løse den praktiske del i forhold til gennemførelse af ceremonien. Der skal udpeges en repræsentant for Byrådet til at forestå den formelle del af ceremonien.

Sagen er drøftet på direktionsmøde i marts og direktionen anbefaler, at ceremonierne holdes i Byrådssalen samt at afdelingslederen for Borgerservice er ansvarlig for cermonierne og at borgmesteren repræsenterer Byrådet ved gennemførelsen. I hans fravær træder henholdsvis 1. eller 2. viceborgmester til, skriver forvaltningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen indstiller til Økonomiudvalget, at politikerne på mødet onsdag godkender:

at ceremonierne afholdes i Byrådssalen på Rådhuset

at afdelingslederen for Borgerservice er ansvarlig for gennemførelse af ceremonierne

at borgmesteren repræsenterer Byrådet ved ceremonierne. I hans fravær træder henholdsvis 1. eller 2. viceborgmester til.

Når de folkevalgte i Økonomiudvalget har nikket til forslaget, så er det op til Byrådet at komme med den endelige godkendelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...