Kong Chr. d. X’s bro spærres for biler i 12 døgn

20. juli 2015 Sønderborg

Asfalten på broklapperne af Kong Chr. X’s Bro smuldrer og falder ned på trafikanter, når broen åbner. Der skal ny belægning på, og det kan kun ske om sommeren, hvor det er lunt nok til, at den ny belægning kan hærde. Broen spærres for biler 8.- 20. august, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.by5

Artiklen fortsætter under annoncen

Broen spærres for al kørende trafik fra lørdag den 8. august til torsdag den 20. august. Kun knallerter, cyklister og fodgængere kan passere. Alssundbroen nedklassificeres til almindelig landevej i perioden, således at traktorer kan passere fra Vestermark til Aabenraavej uden særlig tilladelse. Nedklassificeringen gælder kun selve broen – ikke motorvejen på Jyllandssiden eller omfartsvejen på Als. Bybustrafikken og andre busser mellem Als og fastlandet vil blive uregelmæssig, idet busserne også henvises til Alssundbroen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdet på broen går i første omgang ud på at få den gamle belægning af. Det sker med vand ved højt tryk og vil foregå fra den 8. til 10. august. Da arbejdet medfører nogen støj, vil det ikke foregå om natten, men kun kl. 7-22. Det øvrige arbejde vil foregå døgnet rundt for at begrænse perioden, hvor broen er lukket for kørende trafik.

Sejlere må også vente

Arbejdet på broen vil også påvirke sejlere med mast på båden. De kan kun i begrænset omfang (mellem kl. 15 og 19) regne med broåbninger den 11., 13., 14. og 19. august.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er almindelig åbning hver halve time i weekenderne 8.-9. august og 15.-16. august.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...