Kvinder delte 60.000 kroner ud på fødselsdagen

29. maj 2013 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Soroptimisterne fejrer onsdag 70 års fødselsdag og rammen var intet mindre end Sønderborg Slot, hvor der blev budt på lidt spiseligt, lidt at drikke og ikke mindst: Penge.

Bente Pedersen tænder fire lys og siger lidt om symbolikken ved det ritual.

– Vi vil ikke have gaver, men deler gaver ud, siger Soroptimisternes præsident, Bente Pedersen, inden du løfter sløret for den første modtager.

– Det er et værested for voksne med særlige behov og dem vil vi støtte, fordi stedet på bedste vis lærer mennesker at mestre deres eget liv, siger Bente Pedersen, inden brugere af Værestedet ’12’eren henter en check på 10.000 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

– De penge skal vi bruge på en computer, så vores brugere kan lære om elektronisk post og NemId, siger modtagerne.

Skøn rollemodel

Anne Heindorff tilbringer sine dage i elektrisk kørestol, så hun kan komme rundt til alt det, som hun bruger krudt på.

– Først af alt er du ved at læse til socialrådgiver, men du er også lektiehjælper for en række børn, der har det svært med lektierne. Og det vil vi gerne støtte dig i. Det gør vi af flere grunde. Dels er det vigtigt, der er mennesker som dig, der bruger tid og kræfter på at hjælpe andre. Og så vil vi hædre dig, fordi du er en fantastisk rollemodel, siger Bente Pedersen, inden du rækker 10.000 kroner til den hjælpsomme studerende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet TUBA, der hjælper unge fra familier med misbrug faldt også i Soroptimisternes smag. Og set i lyset af, at TUBA gennem omkring fire år har hjulpet 200 børn og unge, så er der et stort behov for, at børn hjælpes på grund af fars, mors eller begges misbrug. TUBA får hele 20.000 kroner og det samme gør Yngre Læger.

Fire nøje og omhyggeligt udvalgte projekter får hjælp fra Soroptimisterne.

Yngre Læger arbejder sammen med Læger uden grænser – og fortæller, at pengene falder på et tørt sted. Der mangler nemlig vand i Afrika, hvor Læger uden Grænser gennem sit arbejde har nedbragt dødeligheden blandt fødende kvinder med hele tres procent.

Artiklen fortsætter under annoncen

Soroptimisterne

Soroptimisterne i Sønderborg blev stiftet med en fest på Hotel Ansgar i Sønderborg 29. maj 1843. Formålet var at hjælpe og støtte kvinder. Gerne gennem uddannelse, men også på andre måder.

– Ved stiftelsen af foreningen midt i krigen, blev fødselsdagen fejret med rigtig kaffe – ikke erstatning – og kager, siger Bente Pedersen.

Klubben støtter lokale, nationale og internationale aktiviteter inden for seks områder: Menneskerettigheder, kvinders status, uddannelse og kultur, økonomisk og social udvikling, sundhed og miljø, international goodwill og forståelse

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborgklubben har f.eks. givet penge til gadebørn i Moskva, undervisningsmateriale til en skole i Letland, lejrskole for børn i Letland, julehjælp, legater til unge kvinder under uddannelse og en handicapbåd i Sønderborg. Desuden har vi støttet Sønderborg Kvindekrisecenter, AIDS-fondet, Læger uden Grænser og bekæmpelse af kvindehandel.

 

22. februar 2024 Augustenborg, Politik

Kommunen skal finde en der vil købe en del af Augustenborgs tidligere rådhus

22. februar 2024 Augustenborg

For at sikre lægedækning i Augustenborg fremadrettet, vil parterne bag budgetaftalen have lavet et attraktivt sundhedshus i det gamle rådhus i Augustenborg, som i dag huser Kunstværket. Med valget af det tidligere Rådhus til et kommende Sundhedshus, bliver en del af bygningen overflødig, fordi sundhedshuset kan rummes i det gamle rådhus uden de sidebygninger, der […]

Læs mere...