Nu har du igen chancen for at få Linux ind på din gamle pc

7. december 2020 Uncategorized

Lørdag mellem klokken 13 og 16:30 holder Linux-foreningen Alslug atter et arrangement. Vi holder til på 1.sal, Foreningshuset, Aktivitetscenteret BAKC, på Ullerup Gl. Skole .

Restriktionerne begrænser deltagertallet til 10 personer.

Tilmelding nødvendig senest dagen før på bestyrelse@alslug.dk .

Foreningen oplyser desuden, at de har håndsæbe og håndsprit til rådighed.

Giv din aflagte pc en sidste chance

Tag den med til sikker Linux installation i Alslug.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man kan ikke spille Fortnite på pc’en, men til netbank, surf, Facebook, Google, mail, egen læges hjemmeside, skrive dokumenter og lave budget i regneark og meget andet, er computeren meget velegnet til.

Og Linux regnes at være så sikker at pc-virus ikke forekommer. Man kan ikke tillade, at supercomputere skal bruge tid på pc-virus. Rigtig mange af supercomputerne bruger Linux.

Man kan også nøjes med en 64-bit pc med 2 gb ram, og 100 gb fast harddisk. Flere køber gerne en brugt bærbar til eget brug på nettet til under 1600,00 kroner, der er i Linux-jargon ‘er udstyret med luksus specifikationer’. Alslug guider dig gerne ved et køb. Så er din pc otte år gammel eller måske ny, så kan vi installere Linux på den og du får en fornuftig, brugbar computer ud af det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi er glade, hvis gæster laver backup hjemme fra på usb-stick eller ekstern disk, så alle de filer md eksempelvis fotos, der ikke må forgå under Linuxinstallationen. Og man er stadig velkommen til at overdrage opgaven til Alslug. Med backup hjemmefra tager installationen cirka tre kvarter. Ellers kan installationen tage noget længere -op imod nogle få timer.

Ingen kontingent

Vi lever af frivillige bidrag og man behøver ikke at være medlemmer af foreningen for at få vores hjælp. Vores kontingent koster i øvrigt gratis. Man kan eventuelt vælge at overbetale kaffen anonymt til vores sparegris. Linux plus LibreOffice kontorpakken inklusive løbende opdateringer er ganske gratis. Opdateringer klares let med få klik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange mener, vores tilbud er for godt til at være sandt. Men den er god nok. Dog kan du ikke  købe noget brugbar Linuxsoftware i butikkerne.

Det er jo gratis at få installeret Linux.

Og så er vores support altid ved hånden i form af en mailingsliste.

Man kan også  vende tilbage til senere arrangementer i Ullerup med pc’en under armen.

Se kalenderen  på hjemmesiden, alslug.dk.

Kopiering af Linux er lovlig som følge af filosofien bag Open Source, frie programmmer.

Gratis adgang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle er velkommen efter først-til-mølle-princippet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

KunstPunkt: Mindeudstilling for Helene Michelsen

23. oktober 2021 Kultur

Helene Michelsen fra Vemmingbund har malet sit sidste billede. Hun har også bygget sin sidste skulptur, ligesom det er slut med de malede sten og fliser. Nu er der en mindeudstilling i KunstPunkt. “Jeg er datter af Helene Michelsen, men det er min mors fantastiske omgangskreds, der sammen har stablet dette kunstarrangement på benene”. Sådan […]

Læs mere...