Nu kan hal-byggeriet i Broager begynde

13. august 2015 Broager

Nu ser det ud til, at udvidelsen af Broagerhallen endelig kan begynde og det bliver så med et tilløb på omkring syv år. Det var nemlig i 2008 Sønderborg Kommune satte penge til hallen af i budgettet, men så skulle halbestyrelsen have deres del af finanseringen på plads.

I marts 2014 modtog Sønderborg Kommune en ansøgning om byggetilladelse til hal 2 på 1.636 kvadratmeter ved den eksisterende Broagerhal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frode Sørensen er tilfreds med, der endelig kan komme fremdrift i byggeplanerne..

Frode Sørensen er tilfreds med, der endelig kan komme fremdrift i byggeplanerne..

Natur- og Miljøklagenævnet har givet grønt lys, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Lang ventetid

Udkast til VVM-afgørelse og afgørelse om ikke-lokalplanpligt har været i partshøring ved naboerne i maj/juni 2014.

Inden høringen har naboerne været indkaldt til to orienteringsmøder om byggeplanerne.

I juli 2014 klagede Lokalplanforeningen Broager Midtby på vegne af de omboende til Natur- og Miljøklagenævnet over Sønderborg Kommunes afgørelse om, at udvidelsen ikke kræver VVM-redegørelse og lokalplan.

Lokalplanforeningen mener, at byggeriet vil være skæmmende for området og opføres således, at det blokerer for flere beboeres udsyn over frit areal. De mener også, at udvidelsen vil ændre trafikforholdene, give øgede støjgener og problemer med parkering.

Gang i byggeriet

Nu foreligger Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse, der giver Sønderborg Kommune medhold i, at udvidelsen af Broagerhallen ikke er VVM-pligtig og ikke kræver en lokalplan. Det betyder, at der nu kan komme gang i planerne med haludvidelsen.

“Jeg er glad for, at der nu kan komme fremdrift i planerne for udvidelsen af Broagerhallen. De lokale foreninger i Broager har hårdt brug for mere plads til for eksempel motionstilbud til både unge og ældre, og byens ældre har også behov for et samlingssted”, siger Frode Sørensen, formand for udvalget for teknik og miljø i Sønderborg Kommune.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk