Nu sendes der penge fra Rådhuset og ud i landdistrikterne

10. september 2020 Politik

For fortsat at opnå synlige og handlekraftige resultater i henhold til Byrådets vision og udvalgets godkendte indsatser, har Byrådet fra 2018 afsat 1 million kroner årligt, som støtte til en tidlig indsats overfor konkrete problemstillinger og projektforslag.

Fire forslag har netop været på bordet i Udvalget for Landdistriker, Natur og Fødevarer.

Følgende projekter fra landsbylaugene søger om støtte ved tredje udlodning i 2020:

Julebelysning i Adsbøl 

Ønsket er at skabe forskønnelse og tryghed i en mørk tid med ekstra belysning på Sønderborg Landevej samt øge interessen for vores landsby i henhold til vores udviklingsplan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ansøgningen vedrører temaet: Øget bosætning samt turisme.

Her vendte udvalget tommefingrene opad.

Ny kiosk- og toiletbygning ved Ballebro  

Landsbylauget i Blans søger penge til projektering af en ny bygning med dertilhørende omklædning, bad/toilet, kiosk samt opholdsrum. Bygningen skal tiltrække foreninger og gerne føre til nye foreninger ved vandet – vandaktiviteter – som f.eks. kajakklub, SUP boardklub, dykkerklub og mange andre foreninger, som nyder den dejlige natur.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projekteringen består af teknikudgifter til skitseforslag, projektbeskrivelse og udbud, ingeniørbistand, byggeledelse og fagtilsyn samt aftalegrundlag mht. ejerforhold, brugsaftaler, partnerskabs-aftaler m.m.

Ansøgningen vedrører temaet: Øget social sammenhængskraft samt turisme.

“Alle ansøgninger skal gennem en sreening og forudsat prjektet fra Ballebro har været det, så sender vi pengene”, siger udvalgsformand Charlotte Riis Engelbrecht.

Brobygger – fra vision til jura 

Artiklen fortsætter under annoncen

Landsbylaugene på Broagerland søger penge til forberedelse af det juridiske grundlag for etablering og drift af nye bo- og arbejdsfællesskaber på Broagerland. Beløbet medfinansierer tilkøb af en ”brobygger”, der kan forberede og stille de helt præcise spørgsmål til juristen, for ikke at spilde tid og få pengene til at række. Det kræver umiddelbart mere ’teknisk’ kapacitet og tid til fordybelse, end den, som den frivillige arbejdsgruppe er i besiddelse af.

Ansøgningen vedrører temaet: Øget bosætning og erhverv.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Også den ansøgning siger udvalget ja til”, siger udvalgsformanden.

Genetablering af bro i Kværs-Tørsbøl-Snurom 

Landsbylauget i Kværs-Tørsbøl-Snurum har et græsklipperlaug, der tager sig af forskønnelse i landsbyen og herunder øget tilgængelighed til naturen. Landsbylauget søger om penge til materialer, så der kan bygges en ny bro over Gejl Å ved Tørsbøl.

“Den bro, som er der, er så dårligt i stand, at den ikke kan reddes, så udvalget nikker til ansøgning”, siger Charlotte Riis Engelbrecht til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ansøgningen vedrører temaet: Turisme og Øget bosætning.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Politik, Sønderborg

Tirsdag afgøres det om Skøjtebanen kommer op

30. september 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger. På tirsdag skal Teknik-, By- og Boligudvalget beslutte, om Skøjtebanen skal stilles op eller om den ikke skal. Forvaltningen anbefaler, at skøjtebanen ikke […]

Læs mere...