For godt en måned siden blev Knud Kirsten tilbudt jobbet som leder af Lokalpolitiet i Sønderborg og der var ingen vaklen, inden han sagde ja tak.
“For flere år siden købte vi hus i Sønderborg, så det kan ikke være bedre”, siger politiinspektør Knud Kirsten til SønderborgNyt. Siden 2008 har han dagligt kørt turen mellem Sønderborg og Aabenraa, hvor han også var leder af det lokale politi.
“Når Preben Westh skal være leder for Lokalpolitiet i Haderslev og jeg skal være i Sønderborg, så skyldes det ganske enkelt at politiledelsen sikrer, at vi ikke sidder og gror fast i rutinerne”, siger Knud Kirsten. Der er altid risiko for, at man bliver mindre skarp, hvis man sidder på den samme stol med de samme opgaver år efter år.
60-årige Knud Kirsten startede i politiet i København i 1977 og fire år senere kom han til Haderslev som politiassistent. I 1985 stod der kriminalassistent på visitkortet.
I 1992 tog Knud Kirsten til Ringkøbing Politi, hvor han var kriminalkommissær et års tid og så gik turen til Varde, hvor han kunne kalde sig kriminalkommissær.
Fra 1996 og frem til 2006 var Knud Kirsten kriminalinspektør i først Varde og så Haderslev. Senere blev han tilsynsførende ved Aabenraa Politi og så Leder af Lokalpolitiet i Esbjerg, Haderslev og nu Sønderborg.
Søger opad i systemet
Der er betjente, der har været i politiet i årevis uden at stige i graderne og det skyldes ikke, at de ikke er kvikke nok.
“Det er ikke som i militæret, hvor man automatisk stiger i graderne. Hvis en betjent vil være leder, så skal han lægge billet ind, når der søges en ny leder et sted”, siger tillidsmand Niels Hedeager fra Syd- og Sønderjyllands Politi.
“Det er muligt, at ledelsen prikker en betjent på skulderen og foreslår, han skriver en ansøgning, men søger han ikke op i systemet, så kommer han det heller ikke”, siger Niels Hedeager til SønderborgNyt.
Task Force Dyrevelfærd
Knud Kirsten har i nogle år haft et bijob i politiet.
“Jeg er leder af Task Force Dyrevelfærd, som blev oprettet i 2008. Vi har de store sager med vanrøgt, hvor det er så galt, at besætningerne skal slåes ned”, siger Kund Kirsten. I dyre-sagerne arbejder politiet sammen med landbrugsforeninger og dyrlæger.
Hverdage
Hverdagene på stationen i Sønderborg er mindre voldsomme.
“Jeg skal lede og fordele arbejdet i hverdagen og det gør jeg gennem tre mellemledere. Og så sidder jeg og kigger færdigbehandlede sager igen for at sikre kvaliteten. Med andre ord ser jeg, om de holder”, siger Knud Kirsten.
Når der sker et chefskifte på en arbejdsplads, så er det klart, at alle ansatte tænker, hvad det er for en chef, der kommer ind af døren. Det samme gjorde de 60 ansatte på Politigården i Sønderborg.
“Vi synes, vi er heldige med Knud Kirsten, der tager over efter Preben Westh, så vi er ret sikre på, at det kommer til at gå fint”, siger en betjent til SønderborgNyt.