Politistationen i Gråsten rives ned

11. november 2014 Uncategorized

Tirsdag har Teknik- og Miljøudvalget besluttet at gå imod forvaltningen og sige god for, at den tidligere politistation i Gråsten rives ned, så der bliver plads til en udvidelse af Gråsten Plejecenter.

Når forvaltningen i første omgang anbefalede at bevare bygningen, så kan det skyldes høringssvarene, der er kommet.

Bygningen er opført i 1942, som tysk skole og senere anvendt til politistation.gråsten4

Artiklen fortsætter under annoncen

Den er registreret med en bevaringsværdig 3 på SAVE-skalaen, hvilket er en høj bevaringsværdi. Det betyder at bygningen er omfattet af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Bygningen er en markant bygning i Gråsten by ikke alene på sin arkitektoniske fremtræden men også som et volumen placeret i en bymæssig kontekst. Med sine 2,5 etage og høj kælder er bygningen placeret i det naturlige terræn så den fremstår autoritært og skaber hierarki og dynamik i gadebilledet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune købte i sin tid bygningen netop for at kunne bruge grunden i forbindelse med en udvidelse af Gråsten Plejecenter.

Derfor følger politikerne ikke forvaltningens anbefaling.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Helge Thiesen stopper efter flere end 30 år som havneassistent

3. februar 2023 Erhverv

Fredag bliver en arbejdsdag, som havneassistent Helge Thiesen altid vil huske. Det er nemlig den sidste af rigtig mange dage, hvor han troligt er mødt op ved havnen i Sønderborg. “Jeg begyndte i 1990 og nu vil jeg på efterløn”, siger Helge Thiesen til SønderborgNYT. Havnefoged Anders Husted fortalte torsdag til SønderborgNYT, at han har […]

Læs mere...