Politistationen i Gråsten rives ned

11. november 2014 Uncategorized

Tirsdag har Teknik- og Miljøudvalget besluttet at gå imod forvaltningen og sige god for, at den tidligere politistation i Gråsten rives ned, så der bliver plads til en udvidelse af Gråsten Plejecenter.

Når forvaltningen i første omgang anbefalede at bevare bygningen, så kan det skyldes høringssvarene, der er kommet.

Bygningen er opført i 1942, som tysk skole og senere anvendt til politistation.gråsten4

Den er registreret med en bevaringsværdig 3 på SAVE-skalaen, hvilket er en høj bevaringsværdi. Det betyder at bygningen er omfattet af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Bygningen er en markant bygning i Gråsten by ikke alene på sin arkitektoniske fremtræden men også som et volumen placeret i en bymæssig kontekst. Med sine 2,5 etage og høj kælder er bygningen placeret i det naturlige terræn så den fremstår autoritært og skaber hierarki og dynamik i gadebilledet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune købte i sin tid bygningen netop for at kunne bruge grunden i forbindelse med en udvidelse af Gråsten Plejecenter.

Derfor følger politikerne ikke forvaltningens anbefaling.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...