Politistationen i Gråsten rives ned

11. november 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Tirsdag har Teknik- og Miljøudvalget besluttet at gå imod forvaltningen og sige god for, at den tidligere politistation i Gråsten rives ned, så der bliver plads til en udvidelse af Gråsten Plejecenter.

Når forvaltningen i første omgang anbefalede at bevare bygningen, så kan det skyldes høringssvarene, der er kommet.

Bygningen er opført i 1942, som tysk skole og senere anvendt til politistation.gråsten4

Artiklen fortsætter under annoncen

Den er registreret med en bevaringsværdig 3 på SAVE-skalaen, hvilket er en høj bevaringsværdi. Det betyder at bygningen er omfattet af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Bygningen er en markant bygning i Gråsten by ikke alene på sin arkitektoniske fremtræden men også som et volumen placeret i en bymæssig kontekst. Med sine 2,5 etage og høj kælder er bygningen placeret i det naturlige terræn så den fremstår autoritært og skaber hierarki og dynamik i gadebilledet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune købte i sin tid bygningen netop for at kunne bruge grunden i forbindelse med en udvidelse af Gråsten Plejecenter.

Derfor følger politikerne ikke forvaltningens anbefaling.

 

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

SF sætter John Brandt i spidsen til kommunalvalget

25. februar 2024 Politik

SF Sønderborg har på et opstillingsmøde enstemmigt valgt John Brandt som spidskandidat til det kommende kommunalvalg, der finder sted i november 2025. John Brandt er 31 år, bor i Sønderborg, og arbejder som kirketjener i folkekirken. Han er tidligere forperson for LGBTQ+ Sønderborg, hvor han har været med til at stifte foreningen og arrangere Sønderborgs […]

Læs mere...