Prinsesse Benedikte æresmedlem i Spejderlejrens præsidie

18. september 2015 Sønderborg

Spejdergrupper i hele landet er begyndt at glæde sig til Spejdernes Lejr, som finder sted i Sønderborg 22.-30. juli 2017 med ca. 40.000 spejdere fra ind- og udland. Samtidig er lejrens ledelse med arbejdsgrupper og Sønderborg Kommune i fuld gang med planlægning og opbygning.

Prinsesse Benedikte i Spejderlejren 2012

Prinsesse Benedikte i Spejderlejren 2012. Foto: John Kristensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et særligt skridt bliver taget søndag den 4. oktober, når lejrens præsidium for første gang samles til et møde i Alsion i Sønderborg. Præsidiet, der er samlet af kommunen og lejrens ledelse i fællesskab, består af markante erhvervsledere og nøglepersoner fra regionen og lejrledelsen. Prinsesse Benedikte har takket ja til posten som æresformand for præsidiet og deltager ved mødet i Alsion, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Præsidiet skal efter planen mødes et par gange om året for at drøfte principielle og afgørende emner for lejren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som sin mor, dronning Ingrid

Prinsesse Benedikte bor i Berleburg i Tyskland, men er ofte i Danmark. Gennem årtier har hun engageret sig i spejderbevægelsen og har besøgt mange landslejre både herhjemme og i udlandet, ligesom hun deltager i møder i bevægelsens verdensorganisationer, Olave Baden-Powell Society og WAGGGS, World Association of Girl Guides and Girl Scouts.

Spejdernes Lejr 2012 fik besøg af Prinsesse Bennedikte. Foto: Jon Kristensen

Spejdernes Lejr 2012 fik besøg af Prinsesse Bennedikte. Foto: Jon Kristensen

Artiklen fortsætter under annoncen

Herhjemme er prinsesse Benedikte protektor for både Det Danske Spejderkorps og De grønne pigespejdere og er formand for Pigespejdernes Fællesråd og for Den Danske Komité til Støtte for Internationale Spejderformål. Prinsessen blev selv som 15-årig aktiv spejder og har overtaget engagementet i spejderbevægelsen fra sin mor, dronning Ingrid.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...