Rådgivningsvirksomhed skal undersøge Børn og Uddannelse

29. juni 2015 Sydals

Efter Karen Damm fra Alssundlisten har bedt om aktindsigt i den rapport, som Arbejdstilsynet har lavet i Børne- og Uddannelseforvaltning, kommer Sønderborg Kommune nu med nogle informationer om den rapport, som kommunen modtog for mere end to uger siden.retten

Arbejdstilsynet har holdt møde med arbejdsmiljørepræsentanter og ledere i afdelingen, og tilsynet skriver i sit påbud, at der er mistanke om problemer med det psykiske arbejdsmiljø. Der er mistanke om, at der ikke er gjort nok for at forebygge sundhedsrisiko i forbindelse med stor arbejdsmængde og tidspres samt høje følelsesmæssige belastninger. Det fremgår, at antallet af underretninger er fordoblet i både 2013 og 2014, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Medarbejdere kan ifølge Arbejdstilsynet fortælle om både kollektive stress-symptomer og to langtidssygemeldinger.

Erik Lorenzen  fra Fælleslisten har det politiske ansvar for Børne- og Uddannelsesforvaltningen.

Erik Lorenzen fra Fælleslisten har det politiske ansvar for Børne- og Uddannelsesforvaltningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I afdelingerne er der i alt ansat 34 socialrådgivere samt psykologer, pædagoger og konsulenter.

“Det er et påbud, som gør, at vi skal til bunds med nogle undersøgelser, og at der skal reorganiseres nogle arbejdsgange, så medarbejderne kan løse de opgaver, de skal, på rimelige vilkår. Når det ikke fungerer, berører det medarbejderne. Vi tager fat på at løse de problemer, påbuddet konkluderer, at der er”, siger direktør i forvaltningen Børn og Uddannelse, Carsten Lund.

Påbuddet lyder på, at der senest 24. juli skal være indgået en aftale med et autoriseret rådgivningsfirma om at foretage en undersøgelse af arbejdsmiljøforholdene. Senest den 22. december 2015 skal undersøgelsen være gennemført, og kommunen skal sende undersøgelsesrapporten til Arbejdstilsynet.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juli 2021 112, Sundeved

Dreng har indrømmet at han står bag tre mindre brande

26. juli 2021 112

Politiet Politi modtog søndag morgen en anmeldelse om mulig brandstiftelse på Nydamskolen i Vester Sottrup. Der var ild i nogle træpaller, som var stablet op ad bygningens nordlige gavl. Branden nåede kortvarigt at brede sig til bygningen, inden den var slukket. Det fortæller Politiet i en pressemeddelelse. Efterfølgende brandundersøgelse og efterforskning førte senere søndag til […]

Læs mere...