Røde Kors ledsager sårbare ældre og udsatte til Corona-vaccination

27. december 2021 Sønderborg

Siden 14. december har vaccinationshjælpelinjen ‘Et godt stik’ været åben hos Røde Kors, og her er det tydeligt, at der er borgere med stort behov for støtte til at blive vaccineret. Især ældre, der har smerter, problemer med ryggen eller andre fysiske udfordringer henvender sig for at bede om en arm at støtte sig til for at blive vaccineret. Også yngre borgere, herunder mennesker med angst eller PTSD, har kontaktet hjælpelinjen de forgangne dage for at få hjælp til vaccination.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos Røde Kors mærkes det, at der er brug for denne hjælpelinje, for der sidder nogen derude, som har et meget lille eller intet netværk. De har brug for hjælp, og det kan de heldigvis få, når de ringer til Røde Kors. Mange af henvendelserne til Røde Kors callcenter kommer fra hjemmehjælpere og andre med kendskab til den enkelte borgers udfordringer.

”Ordningen gælder også i Sønderborg Kommune, hvor frivillige fra Røde Kors er klar til at hjælpe”, siger lokalformand Yvonne Lech til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er regeringen, som med et flertal i Folketinget, har givet 4,5 millioner kroner til Røde Kors, som skal hjælpe sårbare ældre og udsatte grupper med at blive vaccineret. Røde Kors formidler kontakt til tusindvis af frivillige, der står klar til at følge ældre og sårbare til de vigtige vaccinationer.

Vaccineledsagelse

Hjælp til at finde vaccinationssted

Hjælp til at bestille tid

Sådan foregår det:

Ring 3529 9660 eller klik ind på rodekors.dk/etgodtstik

Artiklen fortsætter under annoncen

Åbent alle dage fra kl. 10-16

Man kan booke hjælp til sig selv, sin nærmeste, sin nabo m.fl.

Man kan booke hjælp til den borger, man er hos – fx som hjemmehjælper

Det er frivillige hos Røde Kors, som ledsager borgere, der ønsker det, til vaccination

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...