SF vil i byrådet og trække socialdemokraterne i rød retning

16. november 2017 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Efter fire år ufrivilligt udenfor Byrådssalen er Jørgen Jørgensen fra SF klar til at tage fat igen.

“Jeg mener, det er vigtigt, at SF igen kommer i byrådet, så Socialdemokratiet kan blive trukket i en rødere retning”, siger spidskandidat Jørgen Jørgensen til SønderborgNYT.

SF ser gerne et rødt flertal i det kommende byråd, for så kan der laves en velfærdsdagsorden.

“Og så vil vi sikre de ældre i eget hjem frisklavet, varm mad hver dag. Jeg forestiller mig, det kan laves i socialøkonomiske virksomheder”, siger spidskandidaten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Folkeskolerne skal aftales påny

“SF vil gerne have lavet nye lokalaftaler med folkeskolerne, så der ikke er flere end 24 elever i klasserne og lærerne højst har 25 lektioner om ugen”, siger Jørgen Jørgensen og forklarer, at det vil give tid til forberedelse.

Ved indførelsen af skolereformen blev der holdt mange møder med lærerne, men det blev alligevel politikerne alene, der satte rammerne.

Op til det seneste kommunalvalg var Venstre ude og slå på tromme for lavere SFO-takster.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og som modtræk gik SF ud med gratis buskort til elever på ungdomsuddannelserne og det blev gennemført. Vi kæmpede også for sociale klausuler i forbindelse med kommunale udbud og det lykkedes også”.

Psykologhjælp

Denne gang er SF på banen med gratis psykologhjælp til unge under 25 år.

“På uddannelsesstederne er der studievejledere og de kan følge den enkelte unge til psykologen, som skal sidde på et kontor i Perlegade, hvor man skal kunne komme ind fra gaden. Samme ordning bør også gælde for familier, der har brug for hjælp”, siger Jørgen Jørgensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I årene udenfor byrådet har Jørgensen været formand for Udsatterådet.

“Det har været en svær opgave, men jeg mener, det er vigtigt, der er et udsatteråd – og desværre fremgår det ingen steder, det skal fortsætte”, siger Jørgen Jørgensen, der arbejdede frivilligt som formand.

Fra starten var der flere repræsentanter fra udsattegrupperne med i rådet, men en del af dem er faldet fra – og et antal af de øvrige i rådet er ansat og lønnet af kommunen eller får en del af deres indtægter via den kommunale kasse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Godt hold

Jørgen Jørgensen er yderst tilfreds med SFs kandidathold.

“To ud af fem kandidater er kvinder og det er jeg rigtigt glad for”, siger han.