Søger om at få Pilotnaturpark Nordals i mærkningsordningen Danske Naturparker

2. april 2020 Nordborg

Det 18.000 år gamle istidslandskab på Nordals har fået en fornem udmærkelse. Friluftsrådet har netop godkendt Sønderborg Kommunes ansøgning om at få optaget Pilotnaturpark Nordals i mærkningsordningen Danske Naturparker.
Pilotnaturpark Nordals omfatter blandt andet Nordborg Sø, Oksbøl Skov, Mjels Sø og Bundsø. Med genopretningen af Mjels Sø og Bundsø, fremstår fjordlandskabet som det gjorde i slutningen af 1500-tallet.

“Vi er rigtig glade for den melding i Sønderborg Kommune. Det er en supernyhed i en tid, hvor det ellers nok kan knibe med lyspunkter. Det er prisværdigt, at Friluftsrådet ligesom os finder, at de genskabte søer Oldenor, Mjels Sø og Bundsø sammen med Oksbøl Skov har så stor værdi naturmæssigt, landskabeligt og kulturhistorisk, at grundlaget for at få kvalitetsstemplet ”pilotnaturpark” er til stede”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stor værdi for friluftslivet

Danske Naturparker er Friluftsrådets mærkningsordning for større sammenhængende naturområder af regional eller national betydning. Friluftsrådet er glade for at kunne byde Nordals velkommen til mærkningsordningen Danske Naturparker.

Som pilotnaturpark skal man opfylde syv af de ti kriterier, der er for at være medlem af Danske Naturparker. Blandt andet skal minimum 50 procent af naturparkens areal være beskyttet natur, og naturparken skal være forankret lokalt gennem inddragelse af borgere og lodsejere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune er langt fremme i arbejdet med at opfylde de sidste kriterier for at blive en egentlig naturpark. Der skal inden sommerferien oprettes et naturparkråd med repræsentanter fra lokale lodsejere, organisationer m.fl. Sammen med rådet vil kommunen fastlægge den endelige afgrænsning for naturparken og udarbejde en naturparkplan, og til september forventer kommunen at kunne behandle tillægget til kommuneplanen, som er det sidste kriterie. En meget vigtig milepæl er nået med optagelsen i mærkningsordningen, men arbejdet fortsætter ufortrødent mod endemålet: Naturpark Nordals.

Artiklen fortsætter under annoncen

Grønt åndehul i grøn kommune

Sønderborg Kommune håber, at optagelsen i Danske Naturparker kan synliggøre Nordals’ særlige naturkvaliteter, blandt andet i forhold til turisme.

“Pilotnaturparken vil være et fortjent og fortrinligt supplement til den øvrige indsats, der gøres for at sætte Nordals på landkortet som destination for turister, der holder af fred, ro og oplevelser i naturen. Vi sætter også stor pris på den lokale, frivillige opbakning, som er selve grundlaget for at søge om at blive naturpark. Jeg glæder mig til at se Pilotnaturpark Nordals vokse – fysisk og i folks bevidsthed – som et grønt åndehul i en grøn kommune”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. maj 2022 112, Sønderborg

Ild i bålsted og så havde en haveejer været i gang med ukrudtsbrænderen

21. maj 2022 112

Lørdag aften omkring klokken 20:30 rykkede Brand og Redning til Humlehøjvej i Sønderborg. “Der var nogle som havde tændt et bål i en bålhytte, men ilden bredte sig og fik fat i noget træværk, der er omkring selve bålstedet”, siger indsatsleder Jens-Erik Rasmussen til SønderborgNYT. Lørdag middag var Rinkenæs og Gråsten på Sejrsvej i Rinkenæs, […]

Læs mere...