Sønderborg Kommune træder ud af Havneselskabet

26. februar 2020 Politik

På onsdagens byrådsmøde fik byrødderne en status på udviklingen af Byens Havn, som er blevet en attraktiv bydel, der står som et vartegn og et samlingssted for byen, borgerne og gæster.

“Vi skal huske på, at ideen er fra byrådet i den gamle Sønderborg Kommune, der havde en meget visionær borgmester og lige så visionære byrådsmedlemmer, der fik al jorden lagt ind i Havneselskabet, som bvar dannet af Bitten & Mads Clausens Fond og kommunen. Siden dengang og frem til i dag har vi været enige om, at vi ville det her og det har været vigtigt”, sagde Peter Hansen fra Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aase Nyegaard fra Fælleslisten har deltaget i mange møder med Havneselskabet. Både som borgmester og som formand for Teknik- og Miljøudvalget.

“Det har været en spændende rejse og det lykkedes at få investorer på banen. Bitten & Mads Clausens Fond investerede sammen med PFA i Hotel Alsik. Offentligt-privat samarbejde gjorde Byens Havn til virkelighed”, sagde Aase Nyegaard.

“Og rigtigt mange siger, vi bruger alle pengene i Sønderborg by. 240 millioner er der brugt på Byens Havn – og det kan vi sagtens stå på mål for”, sagde Tage Petersen, Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen har investeret i MultiKulturhuset og infrastruktur.

“Og vi er slet ikke færdige endnu. Der skal ske en udvidelse af lufthavnen, vi skal arbejde for en Als-Fynbro og så er der hele Nordals. Det er vigtigt, vi holder momentum og vigtigt vi tror på, at det giver vækst”, sagde erhvervsudvalgsformand Gerhard Bertelsen.

Kommunen træder ud af Havneselskabet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Nordborg, Frivillige

Nordborg Golfklub lægger græs til Knæk Cancer-golf

22. maj 2022 Nordborg

Søndag bliver der spillet Knæk Cancer-golf på golfbanen i Nordborg og det er Axel Nielsen og Brian Jørgensen, der har sat scenen og sikret et væld af flotte sponsorpræmier til den auktion, der følger i kølvandet på turen rundt til de 18 huller. Som et lille krydderi på dagen, så var tidligere træner for SønderjyskEs […]

Læs mere...