Sønderborg Statsskole: Adgangskrav på 2 giver ingen mening

5. marts 2015 Uddannelse

Står det til regeringen, skal man have fået mindst to ved folkeskolens afgangsprøve i dansk og matematik for at kunne gå videre på gymnasium, handelsskole eller teknisk gymnasium.

En analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at 1,6 procent af de studerende ville ikke kunne komme ind på de gymnasiale uddannelser, hvis kravet er to i dansk og matematik fra enten 9. klasse eller 10. klasse, oplyser dr.sydskole

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det giver slet ikke mening at tale om et adgangskrav på karakteren to, siger rektor for Sønderborg Statsskole, Karl Kristian Højberg.

“Hvis de kun har karakteren to i de to givne fag, så vil de få det ualmindeligt svært i et gymnasialt forløb”, siger Karl Kristian Højberg.

Venstre lægger op, at eleverne som minimum skal opnå karakteren fire i dansk og matematik ved folkeskolens afgangsprøve.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karl Kristian Højberg siger, at der er rigtig mange, der kan mønstre en karakter på minimum 4 i de to fag, og derfor er der mange unge, der ville kunne opfylde det adgangskrav.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Samfund, Sønderborg

Kommunen er begyndt på at skrue ned for varmen

27. september 2022 Samfund

I sidste uge begyndte Sønderborg Kommunes Drift & Service-afdeling på arbejdet med at skrue ned for temperaturen til 19 grader i kommunale bygninger som kontorbygninger, folkeskoler og sfo’er. Det kan derfor være en god idé, at give børn i folkeskoler og sfo’er en ekstra trøje og et par tykke sokker eller hjemmesko med i løbet […]

Læs mere...