Sønderborgs borgmester er bekymret for en helt ny slags grænsehandel

1. marts 2023 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Da kansler Scholz’ tyske regering kom til magten forrige år, var legaliseringen af hash en af dens vigtige mærkesager. I valgkampen havde den især givet mange unge vælgerstemmer.

Tysklands sundhedsminister, Karl Lauterbach, præsenterede sidst i 2022 sit udkast til et lovforslag, som hurtigt fik grønt lys af regeringen. Dermed var projektet for alvor sat i gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Målet er at afkriminalisere brugen af hash, så vi bedre kan beskytte vores børn og unge – og også vores sundhed”, sagde sundhedsministeren ifølge DR, da udkastet blev præsenteret.

På den danske side af grænsen er flere borgmestre bekymrede – også Erik Lauritzen fra Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg frygter, at danske borgere vil krydse grænsen og handle ind og det giver grænsehandlen en helt ny betydning”, siger Erik Lauritzen til DR.

Blandt argumenter fra den tyske regerings for en legalisering af hash er ifølge DR, at man vil slå et slag mod de kriminelle miljøer, hvor pushere kan lokke brugere til at prøve hårdere stoffer – og hvor illegalt produceret hash i visse tilfælde tilsættes sundhedsskadelige stoffer.

Artiklen fortsætter under annoncen

18. juli 2024 Augustenborg, Samfund

Bosted har fået bugt med magt og tvang

18. juli 2024 Augustenborg

På det socialpsykiatriske botilbud, Hertughaven, i Augustenborg var op mod ti tvangsindlæggelser hver måned, et højt antal magtanvendelser og konflikter – nu er magt og tvang er minimeret, høj faglighed og beboerinddragelse er i fokus – og den regionale psykiatri er en vigtig samarbejdspartner i hverdagen, skriver Socialpædagogerne. ”Vi har sat ind på flere parametre. […]

Læs mere...