Sønderborgs bycentrum står foran forandringer

17. oktober 2014 Uncategorized
parkering

Det er bl.a.

Artiklen fortsætter under annoncen

[adrotate group="187"]
[adrotate group="188"]

parkeringsarealet her ved Vingården/ves Søndeborghus, der skal afgive parkeringspladser til et nyt byrum, hvis et forslag til “Byliv og infrastruktur” gennemføres, som det foreligger nu. Foto: Bo Bach Jensen

I de kommende år vil der ske en række forandringer i det indre Sønderborg, hvad angår både handelsliv, kørende og gående trafik, aktiviteter og, og, og.

Det er i hvert fald, hvad kommunen lægger op til med et forslag til “Byliv og infrastruktur”, der netop er sendt i høring, og hvor alle har mulighed komme med såvel indsigelser som forslag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt sammen samles op og kommer på bordet, når forvaltning og i sidste ende politikere skal beslutte, hvordan byen skal skrues sammen og dermed, hvilken retning man ønsker, den skal udvikle sig i.

Planen kan ses i sin helhed på kommunens hjemmeside www.sonderborgkommune.dk, men interesserede kan møde såvel politikere som planlæggere i morgen lørdag på Rønhaveplads mellem kl.

Artiklen fortsætter under annoncen

10 og 14, hvor der allerede bliver mulighed for at diskutere og stille spørgsmål til planen.

Og dem vil der med garanti komme mange af i perioden frem til den 26. november, for en del af planforslaget peger på en række trafikale ændringer som eksempelvis ensretninger og  at der skal nedlægges parkeringspladser, så der kan skabes flere levende pladser til f.eks.

Artiklen fortsætter under annoncen

leg, byliv/byrum og grønne områder, ligesom også den gående og cyklende trafik skal tilgodeses mere/prioriteres højere end i dag.

“Liv i byen er altafgørende. Hvis der ikke er liv i gaderne, og hvis ikke byen tilbyder sig med aktiviteter, kultur, sport, events m.v., er byen ikke er attraktiv at leve eller opholde sig i”, hedder det i indledningen til debatoplægget om byliv og infrastruktur.

Forslaget lægger blandt andet op til, at et ikke nærmere angivet antal parkeringspladser i byen kan nedlægges.

Artiklen fortsætter under annoncen

Planen peger på Rønhaveplads, havnefronten foran Sønderborg Slot og ikke mindst parkeringsarealet ved Sønderborghus – i planen hedder det Vingården.

Som skrevet siger planen ikke, hvor mange parkeringspladser, der ialt kommer på tale, men gennemføres planen, som den er skitseret nu, skal der skabes en forplads til Sønderboghus i forlængelse af det nuværende grønne over mod Jernbanestien, ligesom fodgængerne skal tilgodese med nye fortove/fodgængerforbindelser mellem Perlegade, Sønderborghus, busstationen og videre mod biblioteket og skolerne/uddannelsesinstitutionerne i området.

Hertil kommer, at planen åbner mulighed for, at forretningerne i Jernbanegade og Gågaden, der har bagside ud mod parkeringspladsen, får mulighed for at “bagfacader”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samlet sagt opererer planen med at skabe et nyt byrum ved Vingården.  Og det vil gå ud over de parkeringsmuligheder, bilisterne kender i dag. Uden at det står direkte i planen, vil det betyde, at bilister skal indstille sig på at parkere i Borgen eller på Ringriderpladsen.

I forordet til planen skriver Frode Sørensen (S), der er formand for teknisk- og miljøudvalget, at “planen er baseret på en lang række analyser, som f.eks.

Artiklen fortsætter under annoncen

undersøgelser af trafikstrømninger i byen og (…) i perspektiv til de bæredygtige principper for byudvikling og CO2-reduktion”. Og endelig understreger udvalgsformanden, at “… vi også tænker nyt, finder alternative ruter og ændrer vores trafikvaner,  og (…) at Sønderborg bliver en bæredygtig og tilgængelig by”.

Der er som nævnt mulighed for at høre mere om planens detaljer i morgen på Rønhaveplads eller på et offentligt møde, der finder sted den 15.

Artiklen fortsætter under annoncen

november i Borgen. Planen er i offentlig høring til den 26. november.

Læs hvad Sønderborg Handel mener: HER

 

 

 

 

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...