Storkene på Als skal være forældre

22. maj 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Det har været lidt usikkert, om det unge storkepar, der for godt en uge siden slog sig ned på Als, nu også lagde æg. Men i dag skulle det være helt sikkert – der er alsiske storkeunger på vej for første gang siden 1954. Det var den nyslåede storkeredeejer, Torsten Boysen, der i dag kunne kontakte Storkene.dk med den glædelige nyhed.

– Der er nu hele tiden en stork liggende i reden, mens magen fortsat knokler med at indsamle redemateriale for at bygge videre på reden. Dette er et sikkert tegn på, at reden nu rummer de normalt tre-fem hvide storkeæg og at storkene skiftevis ruger på æggene, siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag kommer to storkeeksperter til Nordals for at se nærmere på området. For selvom alt ånder fred og idyl den kommende måned, så kan det hurtigt vende. Når først ungerne kommer til verden, får de to forældre for alvor travlt med at indsamle føde til de forslugne storkeunger. Og der kan være brug for hjælp til storkeparret, der sandsynligvis er førstegangsynglende;

– Skal der et helt kuld unger på vingerne, så skal storkeparret virkelig knokle igennem fra slutningen af juni frem til midten af august. Om området virkelig kan brødføde et storkepar med unger er lidt tvivlsomt. Når vi har været igennem området onsdag, vil vi efterfølgende komme med vores anbefalinger, siger Mogens Lange Petersen, der er er foreningens ekspert på området. Han har nemlig tidligere i en årrække været ansvarlig for storkene i AQUA i Silkeborg og ved hvor meget føde der skal til for at storkeparret skal få succes med ynglen.

26. april 2024 Frivillige, Sønderborg

Den første madvaredonation til SINDs Folkekøkken er i hus

26. april 2024 Frivillige

Foreningen Sind arbejder ihærdigt på at genåbne Folkekøkkenet, som bliver til SINDs Folkekøkken og meningen er, at økonomisk pressede skal have mulighed for at få et godt måltid til en lav pris i Frivillighedens Hus. “Danish Crown har allerede doneret madvarer til den første gang, vi åbner vores folkekøkken og i dag, fredag, hentede jeg […]

Læs mere...