Tom Holden: Diskoteker er bedre end selskabslokaler

Arkivfoto
Arkivfoto
19. december 2014 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Fredagens debat om diskoteker, der henvender sig til unge via Facebook, får Tom Holden, der er ejer af Buddy Holly i Sønderborg, til at foreslå, at man lader være med at knurre ad diskoteker, der skilter med, at de 16-18-årige er velkomne på udvalgte aftener.

“Når vi skilter med, at de unge er velkomne, så er det da at tone rent flag og ønsker man at tjekke, der ikke serveres alkohol til dem, der er under 18 år, så kan det jo sagtens gøres”, siger Tom Holden.

Hvis ikke de festglade 16-18-årige kan feste på diskoteker, så fester de andre steder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og så lejer de måske nogle selskabslokaler, hvor de kan drikke helt uden den mindste form for opsyn”, siger Tom Holden til SønderborgNyt. Altså kan det ende med, at der ligefrem er fordele ved, at de unge fester i f. eks. Buddy Holly, hvor der er alkoholfrie drikkevarer til de yngste og opsyn med både unge og meget unge.

Der er også værtshuse og diskoteker, der bare lukker de helt unge ind og serverer alkohol for dem.

“Når de ikke skilter med, at de hellere end gerne vil have de helt unge indenfor, så kommer de ikke i pressens søgelys”, siger Tom Holden. Selvfølgelig kan de løbe på bevillingspolitiet ller blive meldt af forældre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lovgivningen tillader, at 16-årige køber flere kasser øl og sætter sig hjemme på værelset og drikke sig bevidstløse.

Og hvis det er forældrenes ansvar, at de ikke gør det, så er det måske også forældrene, der skal afgøre, om deres unge må gå på diskotek.