Udsatte-Team er på gaden

8. november 2013 Uncategorized

Sønderborg Kommune har styrket mulighederne for at hjælpe særligt udsatte som for eksempel hjemløse og misbrugere ved at etablere et team, som arbejder på gadeplan. Teamet arbejder opsøgende for at hjælpe borgerne til et bedre liv med udgangspunkt i de udsattes præmisser.

Jørgen Jørgensen og socialudvalget sender team på gaden, så udsatte kan få hjælp.

Jørgen Jørgensen og socialudvalget sender team på gaden, så udsatte kan få hjælp.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ansvar, respekt og rummelighed er nøgleord i den indsats udsatte-teamet skal yde. Teamet består af to medarbejdere, Malene Tramm og Søren Lind Henriksen, som sammen med gadesygeplejersken, der er i forvejen, skal være støtte- og kontaktpersoner for gruppen af socialt udsatte. Målgruppen er bred, men typiske kendetegn er sindslidelser, alkohol- eller stofmisbrug, store sociale problemer og ofte problemer med at kunne finde sig til rette i egen bolig. Teamet skal opsøge de pågældende og tilbyde hjælp til et liv, som på egne præmisser giver større personlighed og bedre mulighed for at mestre deres eget liv.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Når vi har valgt at etablere teamet, har det helt klart et forebyggende sigte. Gadesygeplejersken har allerede kontakt til over 100 borgere og kan ikke rumme flere. Vi ønsker at støtte de pågældende borgere i at få et bedre liv med færre anbringelser, indlæggelser og konflikter og med mindre sygdom og omsorgssvigt”, siger socialudvalgsformand Jørgen Jørgensen.

De pågældende borgere lever meget på gaden, fordi de enten ikke magter at være alene i en bolig eller ofte smides ud af deres bolig på grund af deres adfærd. Resultatet er ofte isolation og ensomhed. Gadeplansteamet vil i sin indsats samarbejde med bl.a. boligforeningerne og med Kirkens Korshær, hvor en del udsatte kommer, samt frivillige organisationer og i sagens natur kommunens socialpsykiatri og Misbrugscentret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udsatte-teamet er på gaden nu, efter at det i foråret blev besluttet at etablere det. Prisen for at etablere det er en mio. kr. om året – men på sigt ventes en besparelse i form af færre anbringelser, indlæggelser og andre dyre foranstaltninger.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Kultur, Sønderborg

Oplev nattestemning som i 1864 på Dybbøl Banke

4. oktober 2023 Kultur

Natten sænker sig over slagmarken, og alt er tyst som i graven. I skanser og løbegrave kryber de trætte soldater sammen, men officererne sørger for, at vagten ikke sover. For i ly af mørket kan fjenden snige sig frem. Krig føres i alle 24 timer i døgnet, men nattens strabadser kan være svære at sætte […]

Læs mere...