Unge fra Alrunen gør Team Rynkeby kunsten efter

25. april 2014 Uncategorized

Hvis Lars Løkke, Bubber og Basim kan – så kan vi også.

Sådan siger ni børn fra opholdsstedet Alrunen på Broagerland. I juni cykler de til Paris. Turens formål er at lære unge med svær social baggrund og en skæv start på livet at sætte mål og opleve glæden af succes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mens de højtprofilerede motionister på Team Rynkeby træner til turen til byernes by Paris for at samle penge ind til Børnecanser fonden, kæmper ni i alderen fra 10 til 16 år en hård kamp for at gøre de voksne kunststykket efter. Ikke for motionens skyld, men som et i den behandling de får på den selvejende institution Alrunen på Broagerland ved Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Morten og Azael

Morten og Azael

Kampen for at nå Paris sker under mottoet ”Vi tror, vi ikke kan, men vi gør det alligevel”, og den 1.100 kilometer lange tur gennem Tyskland, Belgien og Nordfrankrig finder sted i midten af juni. De unge har en meget broget social baggrund spændende fra omsorgssvigt, småkriminalitet til AHDH og misbrug.

Artiklen fortsætter under annoncen

Opholdsstedet Alrunen er grundlagt i 1992 på Als, og flyttede for fire år siden ind i de nuværende lokaler, Lyngby Taarbæk Kommunes tidligere lejrskole ved Flensborg Fjord. 79 pct. af de unge, der i tidens løb har været anbragt på opholdsstedet, er succesfuld kommet videre i livet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi har sammen med de unge sat et mål, der er så stort, at det virker umuligt, men dog ikke mere end det er muligt at nå ved hårdt og engageret arbejde, siger opholdstedets daglige leder Azael Larsen. En sådan tur vil på det personlige plan være en sejr for den enkelte, og have betydning for den måde de unge fremover møder livets udfordringer. Fællesskabet og tilliden til hinanden styrkes, og muligheden for at de unge sætter sig større mål får et skub i den rigtige retning.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi vil gerne gøres vores arbejde lidt bedre og lidt mere effektivt. Allerede nu ser vi, det daglige pædagogiske arbejde med sund kost, samarbejde og udholdenhed føre til en styrkelse af selvværd og selvtillid, siger Azael Larsen.

De unge på Alrunen kommer primært fra de sønderjyske kommuner.

Turen fra Broager til Paris er muliggjort gennem sponsorater fra bl.a. cykelproducenten TREK, Danfoss, Peakbike, Fri Bike Shop, Fitness Syd, SRM Tyskland, WOP Tyskland, Fahrrad Station Flensburg og Vangárd, samt ved salg af støttebånd.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Team Bodenhoff på tur på Als

24. september 2022 Sønderborg

Lørdag havde Team Bodenhoff, som cykler penge ind til Børnecancerfonden, det første stop ved Broager Sparekasse Skansen og derfra gik turen langs havnepromenaden til Hotel Sønderborg Strand, hvor Claus Bodenhoff gav et par af sponsorerne et synligt bevis på, at de hjælper ham. “Team Bodenhoff har ingen penge og dem, som vi samler ind, dem […]

Læs mere...