Unge lærer om international politik på FN-konference

16. september 2013 Uncategorized

Hvordan finder vi nye, fredelige måder at komme grænsestridigheder til livs på? Det skal 200 unge studerende drøfte på en konference i Flensburg og Sønderborg den 18. – 21. september.

 

De unge kommer fra gymnasier nord og syd for grænsen og fra Syddansk Universitet og universitetet i Flensburg. Konferencen skal simulere en FN-konference og de unge studerende er på forhånd instrueret i påtage sig en landerolle eller rollen som part i en grænsekonflikt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konferencen skal munde ud i vedtagelsen af en resolution eller beslutning om emnet, som er grænsekonflikter.

 

Formålet er, at deltagerne skal opnå en større indsigt i, hvordan den internationale politik udspiller sig i regi af FN. Hvordan er beslutningsprocessen, hvor vigtige er alliancer for at nå et bestemt resultat, og hvad betyder forskelle i kulturelle normer for en forhandlingsproces? Der skal tænkes i forhandlingsstrategier og vigtigheden af, at levere en tale, der sidder lige i skabet.

 

Det er borgmester Aase Nyegaard fra Sønderborg Kommune, der åbner konferencen i Flensburg den 18. september. Det sker i Auditorium Maximum på Flensburg Universitet kl. 17. Aase Nyegaard åbner konferencen på vegne af Grænsetrekanten, der et grænseoverskridende samarbejde mellem Aabenraa Kommune, Sønderborg Kommune og Flensburg by om erhvervsudvikling, uddannelse og sundhed. Grænsetrekanten er protektor for konferencen. Den 20. september foregår forhandlingerne på Alsion i Sønderborg.

 

– Konferencen er med til at sætte fokus på det grænseoverskridende samarbejde her i området. Det er et stærkt samarbejde, der også omfatter de gode uddannelsesmuligheder med mere end 10.000 universitetsstuderende i Sønderborg og Flensburg. Det er de studerende selv, der har taget initiativet til konferencen, og det er jeg meget imponeret over. Jeg glæder mig til at åbne den og se de studerende folde sig ud som internationale diplomater, siger Aase Nyegaard.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk