Universe: Kom og lav din egen kanon lørdag i næste uge

20. juni 2013 Uncategorized

Den 29. juni fra 10-14 kan Universe’ gæster deltage på en workshop, hvor temaet er Vortex kanoner. Workshoppen foregår sideløbende med  parkens vandraket-workshop. I Vortex-workshoppen kan gæsterne bygge deres egen Vortex-kanon, som de skal forsøge at lave så kraftfuld  som muligt.

Men hvad skal der egentlig til for at skabe den bedste trykbølge?

Hvordan man lave den sejeste Vortex-kanon ud af en spand  og en pose?

Og hvad med design?

Skal Vortex-kanonen udsmykkes med sigtekorn og håndtag – her er det kun fantasien, der sætter grænser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der skal tænkes smart og kreativt når der skal bygges Vortex-kanoner.

Nørder på scenen

Store Nørd går på scenen i parkens event-telt kl. 14.00. Her kan gæsterne se frem til masser af naturvidenskabelig underholdning. De vil bl.a.  benytte sig af Vortex-kanoner – sammen med de kanoner gæsterne har bygget i dagens workshop bliver der lagt op til masser af kraft,  trykbølger og spænding.

Efter showet giver de to nørder autografer.
Artiklen fortsætter under annoncen

Passionen og begejstringen for naturvidenskab lyser langt ud af Emil og Kåre fra Store Nørd. De formår på bedste vis at drage publikum  ind i naturvidenskabens fantastisk spændende verden på en sjov, legende og lærerig måde. Det er præcis det, som Universe i forvejen har  så stor succes med. Nemlig at skabe begejstring for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri, som er parkens overordnede formål.

 

Emil og Kåre fra Store Nørd stiller begge op til autografskrivning efter showet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...