Venstre: Forældre skal have SFO- og klubbetalingen for nedlukningsperioden retur

17. marts 2021 Politik

Sønderborg Kommunes regnskab for 2020 viser et mindre-forbrug på flere end 120 millioner kroner og derfor foreslår Venstre nu, at byrådet næste onsdag, beslutter, at forældrene skal have betalingen til SFO og klub under nedlukningen, retur.

”For rigtigt mange familier udgør betalingen til SFO og klub en væsentlig udgift hver måned. Og derfor skærer det desto mere i øjnene når kommunen nu kan lægge penge i kommunekassen med den ene hånd, mens den med den anden hånd opkræver forældrebetaling for SFO og Klub selv om tilbuddene er lukket og børnene sendt hjem til undervisning bag skærmen”, siger Venstres borgmesterkandidat, Ellen Trane Nørby, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hendes partifælle, Claus Klaris, som er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget fortsætter:

”Med den store mindreforbrug på 120 millioner kroner som kommunen har haft, som følge af færre udgifter under pandemien, er muligheden for tilbagebetaling til stede”.

Venstre har tidligere fremsat ønske om tilbagebetaling af forældrebetaling i de kommunale skolefritidsordninger for januar 2021. Emnet blev drøftet i februar på møde i Børne- og Uddannelsesudvalget, men der var ikke finansiering at bringe ønsket til handling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men med mindreforbruget på 120 millioner kroner, så kan det ikke længere være en forklaring og derfor stiller Venstre nu forslaget i Byrådet.

”Der er mange familier, som er hårdt prøvet på grund af Corona, mange har mistet deres arbejde, haft deres arbejdsplads tvangslukket eller som selvstændige mistet indtægtsgrundlaget. Derfor skal kommunen ikke sende yderligere regninger for tilbud, der har været lukket ned”, siger Claus Klaris, der håber, at et bredt flertal i Byrådet vil bakke op om forslaget.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...