Venstre: Forældre skal have SFO- og klubbetalingen for nedlukningsperioden retur

17. marts 2021 Politik

Sønderborg Kommunes regnskab for 2020 viser et mindre-forbrug på flere end 120 millioner kroner og derfor foreslår Venstre nu, at byrådet næste onsdag, beslutter, at forældrene skal have betalingen til SFO og klub under nedlukningen, retur.

”For rigtigt mange familier udgør betalingen til SFO og klub en væsentlig udgift hver måned. Og derfor skærer det desto mere i øjnene når kommunen nu kan lægge penge i kommunekassen med den ene hånd, mens den med den anden hånd opkræver forældrebetaling for SFO og Klub selv om tilbuddene er lukket og børnene sendt hjem til undervisning bag skærmen”, siger Venstres borgmesterkandidat, Ellen Trane Nørby, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hendes partifælle, Claus Klaris, som er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget fortsætter:

”Med den store mindreforbrug på 120 millioner kroner som kommunen har haft, som følge af færre udgifter under pandemien, er muligheden for tilbagebetaling til stede”.

Venstre har tidligere fremsat ønske om tilbagebetaling af forældrebetaling i de kommunale skolefritidsordninger for januar 2021. Emnet blev drøftet i februar på møde i Børne- og Uddannelsesudvalget, men der var ikke finansiering at bringe ønsket til handling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men med mindreforbruget på 120 millioner kroner, så kan det ikke længere være en forklaring og derfor stiller Venstre nu forslaget i Byrådet.

”Der er mange familier, som er hårdt prøvet på grund af Corona, mange har mistet deres arbejde, haft deres arbejdsplads tvangslukket eller som selvstændige mistet indtægtsgrundlaget. Derfor skal kommunen ikke sende yderligere regninger for tilbud, der har været lukket ned”, siger Claus Klaris, der håber, at et bredt flertal i Byrådet vil bakke op om forslaget.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...