100 spejdere mødes i Sønderborg i weekenden

2. marts 2015 Sønderborg

Spejderuniformer og tørklæder i mange farver vil sætte præg på Sønderborg i den kommende weekend. Her mødes både ledelsen for Spejdernes Lejr 2017 og alle lejrens underudvalg – og samtidig holdes årsmøde for ledelserne i de fem spejderkorps, der står bag Spejdernes Lejr.

Borgmester Erik Lauritzen får - trods våbenloven - tidligere overrakt en dolk fra en spejderdreng.

Borgmester Erik Lauritzen har tidligere fået  overrakt en kniv fra en spejderdreng.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bliver til i alt ca. 100 spejdere og spejderchefer, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Siden Sønderborg sidste år blev udnævnt til værtskommune for megalejren i 2017, har ledelsen for Spejdernes Lejr holdt møder med to måneders mellemrum i byen for at lære området godt at kende. Men dette bliver den hidtil største forsamling, og i den anledning vil Sønderborgs borgmester mødes med spejderfolket og takke for samarbejdet hidtil.

Spejderne indlogerer sig og holder nogle af møderne på Sønderborg Vandrehjem. Andre holdes i bygninger på Kær Vestermark samt på Alsion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Spejderlejren

Sønderborg Kommune er vært for Spejdernes Lejr 2017, som holdes 22.-30. juli på Kær Vestermark med ca. 40.000 danske og internationale spejdere.

Det er de fem danske spejderkorps, tilsammen ”Spejderne”, der i fællesskab arrangerer Spejdernes Lejr. Spejderne består af: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. maj 2021 Augustenborg, Erhverv

Lillebælt Syd: Flere vindmøllestørrelser er i spil

8. maj 2021 Augustenborg

Det er længe siden, der er sagt noget om den vindmøllepark, som Sønderborg Kommune gerne vil have sat op i Lillebælt, men det betyder ikke, at projektet står stille. Seneste større milepæl var i 2019, hvor Sønderborg Forsyning i august indsendte en opdateret miljøkonsekvensvurdering. Efterfølgende har der fra flere sider været behov for både at […]

Læs mere...