2014: Sønderborg Kommune modtog 463 børne-underretninger

4. februar 2016 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Når et barn ikke trives, så bør der ske en såkaldt underretning til kommunen, der så kan undersøge sagen og kkcvurdere, om der skal ydes hjælp.

Nogle kommuner får forholdvis mange underretningen, men med et højt antal underretninger hedder det sig, at man er blevet bedre til at spotte børn, der ikke trives.

Artiklen fortsætter under annoncen

I snit kommer der underretninger om 3,6 procent af danske børn i alderen 0-17 år.

I 2014 var der 15. 687 børn i Sønderborg og kommunen modtog ifølge tal fra Ankestyrelsen 463 underretninger og det svarer til 3 procent. Altså lidt under landsgennemsnittet.

Det fortæller TV2 Nyhederne, som har lagt en artikel på nettet, hvorfra det er muligt at se samtlige kommuners børnetal og antallet af underretninger i 2014. Se den HER

Artiklen fortsætter under annoncen

En underretning er:

En underretning betegnes som en henvendelse, der indeholder en bekymring for et barns eller en ungs trivsel og kkcudvikling.

Underretningspligten er en personlig pligt, der gælder både for fagpersoner og den almindelige borger, når man får kendskab til eller grund til at antage, at et barn eller en ung har brug for særlig støtte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved underretning om overgreb mod et barn eller en ung skal der finde samtale sted med barnet eller den unge.

Kilde: Ankestyrelsen, 2014.

26. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Grønt lys fra Sønderborg Varme til sammenlægning med Broager Fjernvarme

26. april 2024 Erhverv

Billigere fjernvarme til forbrugerne og bedre muligheder for at skabe et grønt fjernvarmenet. Det er et par af gevinsterne ved at sammenlægge Broager Fjernvarmeselskab A.m.b.a. og Sønderborg Fjernvarme A.m.b.a, og bestyrelserne i begge selskaber har netop fået solid opbakning til at fortsætte drøftelserne om sammenlægning. Siden november har Broager Fjernvarmeselskab A.m.b.a. og Sønderborg Fjernvarme A.m.b.a […]

Læs mere...