Alle mand til pumperne!

27. december 2015 112

topLige for tiden er der et større pumpearbejde rundt om i Sønderborg kommune efter det heftige regnvejr har givet  kommunen en mindre syndflod rundt omkring. Et af de steder, hvor der arbejdes på højtryk for at pumpe vandet bort, er i Katrinelund. Her kæmper frivillige fra Beredskabsstyrelsen Midtjylland en brav kamp med vandmasserne. Seks frivillige arbejder natten over på at få pumpet vandmasserne over i den dertil indrettede afledningsdam, men selvom beredskabsstyrelsens pumper sluger 20.000 liter vand i minuttet, tager der sin tid at få pumpet vandet bort.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vandet samler sig i et område omkring det lavtliggende område, hvor den gamle Katrinelund Kro lå. Her samler vandet sig. Både det der kommer fra området hvor kolonihaverne ligger, og også vandet fra skoven render derned i en kæmpe sø. En del af de kolonihaver der støder op til lavområdet, som nu er forvandet til en sø, ligger som små oaser af tørre områder midt i større eller mindre søer. En af de frivillige fra Beredskabsstyrelsen fortæller, at siden han kom til omkring midnat, er vandstanden i den nye sø sunket med kun tre centimeter, og det på små tre timer.

Pumpearbejdet vil formodentlig stå på til et godt stykke op af eftermiddagen, inden de frivillige fra Beredskabsstyrelsen Midtjylland kan pakke sammen pumperne sammen, og vende snuden tilbage mod deres hjemmebase i Herning.

SønderborgNYT’s fotograf tog lørdag nat en tur ud for at opleve pumpearbejdet ved Katrinelund. Du kan se billeder ved at trykke på linket nedenunder.

 

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk