Augustiana: Oplev udstillingen ‘Det skjultes hieraki’

20. juni 2021 Kultur
Pressefoto
Pressefoto

Georg Jagunov undersøger med en række stedsspecifikke installationer geologi, fortidsminder og sagn i landskabet omkring Augustiana.

 Projektet består dels af en udstilling af skulpturer, terrarier og digitale projektioner i Det Røde Palæ, dels af en kunstrute i Augustiana Kunstpark og Augustenborg Skov. Her vil flere værker over et større område udgøre en sammenhængende rute, som de besøgende kan vandre ad, skriver Augustiana i en pressemeddelelse.

På den måde bliver publikum til en aktiv medspiller i kunstoplevelsen, hvor det ikke blot handler om værkerne i sig selv, men lige så meget om deres samspil med naturen og den oplevelse, det giver at bevæge sig ad ruten og navigere efter et kort.

Artiklen fortsætter under annoncen

En lang række emner og referencer vil danne en sammenhængende fortælling for hele projektet. Centralt står genfortolkningen af en fjern fortid og forestillingen om en mulig fremtid. Det ukendte underjordisk liv og overnaturlige fænomener mødes med den nyeste bioteknologi, tidsrejse og multidimensionalitet

“I Augustenborg er den epoke, som knytter sig til hertugernes tid på slottet, meget nærværende, men Georg Jagunov går med sit projekt mange tusinde år længere tilbage i tiden”, fortæller kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kunstneren har været på flere researchture hernede og er dybt fascineret af landskabet på Als og de spor, som fortiden har afsat. Hans projekt kaster lys over fortiden, men sætter samtidig også perspektiv på fremtiden”.

I 2022 skal Georg Jagunov arbejde på et lignede projekt i Liselund Slotspark på Møn. De to projekter udgør to kapitler i en sammenhængende fortælling, som kunstneren kalder Hierarchy of Concealment II, Det skjultes hierarki.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...