Bedre toiletforhold og et handicaptoilet ved togstationen

6. december 2018 Politik

Bygningen ved togstationen i Sønderborg trænger til at blive sat i stand og området omkring den har også brug for et løft. Nu har Teknik- og Miljøudvalget besluttet at lægge ud med bedre toiletforhold.

”Vi vil gerne have flere til at rejse med tog, fordi det matcher vores grønne tankegang, og så er en attraktiv station en del af rejseoplevelsen. Generelt trænger stationen til et løft, så udtrykket bedre matcher oplevelsen af det moderne Sønderborg, som i disse år rejser sig på begge sider af Alssund”, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet indeholdt oprindelig renovering af toiletbygningen, renovering af trappen til Dybbølgade og ny belysning, nye træer og anden beplantning på p-pladsen, cykelstativer til 40 cykler, indhegning af affaldscontaineren, pullerter på steder hvor biler ikke må holde samt nye striber omkring bus- og p-holdepladser.

”Men vi har nu valgt at prioritere toiletbygningen og et handicaptoilet. Så må vi se, hvor langt vi når med de andre ting inden for rammen på 900.000 kroner”, siger Aase Nyegaard i en pressemeddelelse.

”På længere sigt vil vi gerne markere indgangen med en moderne stationsbygning, som i højere grad markerer og profilerer stationen og giver de rejsende et bedre, mere moderne førstehåndsindtryk af Sønderborg. Det er dog noget, vi er nødt til at vente med og se, om vi kan få ind i de kommende års budgetter”, siger udvalgets næstformand, Stefan Lydal.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk