Borgmesteren: Når regeringen ikke hjælper skal kommunen fyre flere end først antaget

18. september 2022 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Landets 98 kommuner kan godt glemme alt om at få ekstra hjælp fra regeringen til de stigende udgifter og nu bliver regeringen kritiseret fra dens egne socialdemokratiske partifæller i kommunerne.

Kommunernes Landsforening har erklæret, at det vil føre til massive fyringsrunder ude i kommunerne, hvis der ikke kommer hjælp.

”Alle kommuner, der skal spare så meget, som vi skal, kommer i forvejen til at fyre medarbejdere. Det er dumt at bilde sig selv andet ind. Og når den her regning så kommer oveni, ja, så vil det også føre til yderligere fyringer. Det er naivt at tro andet” siger borgmester Erik Lauritzen ifølge DR Nyheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

For selv om kommunerne på grund af de stigende priser skal bruge flere penge på at opvarme bygninger, købe mad til institutioner og meget andet, står regeringen ikke klar med en hjælpende hånd for at få pengene til at række.

”Inflationen er det største problem vi står med i øjeblikket. Det rammer, når vi er ude og handle, det rammer alle danskere, og det rammer også kommunerne i øjeblikket. Jeg har tiltro til, at kommunerne kan løfte den opgave, som det bliver prioriteringsmæssigt, når inflationen er så voldsom”, sagde indenrigsminister Christian Rabjerg Madsen forleden.

17. april 2024 Politik, Sønderborg

Målsætningen med 77.000 indbyggere i 2030 holder ikke, siger politikere

17. april 2024 Politik

På mødet i Økonomiudvalget i dag, onsdag, blev der lagt en befolkningsprognose på bordet. Den bygger på tal fra Danmarks Statistik og de viser en befolkningsfremgang på 28 personer frem til 2028. Byrådet arbejder hen imod, at der er 77.000 indbyggere i Sønderborg Kommune i 2030. ”Årets befolkningsprognose understreger med al tydelighed, at vi ikke […]

Læs mere...