Borgmesteren: Når regeringen ikke hjælper skal kommunen fyre flere end først antaget

18. september 2022 Politik

Landets 98 kommuner kan godt glemme alt om at få ekstra hjælp fra regeringen til de stigende udgifter og nu bliver regeringen kritiseret fra dens egne socialdemokratiske partifæller i kommunerne.

Kommunernes Landsforening har erklæret, at det vil føre til massive fyringsrunder ude i kommunerne, hvis der ikke kommer hjælp.

”Alle kommuner, der skal spare så meget, som vi skal, kommer i forvejen til at fyre medarbejdere. Det er dumt at bilde sig selv andet ind. Og når den her regning så kommer oveni, ja, så vil det også føre til yderligere fyringer. Det er naivt at tro andet” siger borgmester Erik Lauritzen ifølge DR Nyheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

For selv om kommunerne på grund af de stigende priser skal bruge flere penge på at opvarme bygninger, købe mad til institutioner og meget andet, står regeringen ikke klar med en hjælpende hånd for at få pengene til at række.

”Inflationen er det største problem vi står med i øjeblikket. Det rammer, når vi er ude og handle, det rammer alle danskere, og det rammer også kommunerne i øjeblikket. Jeg har tiltro til, at kommunerne kan løfte den opgave, som det bliver prioriteringsmæssigt, når inflationen er så voldsom”, sagde indenrigsminister Christian Rabjerg Madsen forleden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...