Brydeklubben Alsia fylder 100 år

4. november 2021 Sport
Arkivfoto fra Skolernes Brydedag 2016
Arkivfoto fra Skolernes Brydedag 2016

Allerede i begyndelsen af dette århundrede var der atletsport i Sønderborg. Det var især brydningen, som fangede sønderborgernes interesse, og den har holdt sig mere eller mindre frem til i dag.

I foråret 1921 blev Max Seyfart bemyndiget til at indkalde til et møde den 6. maj i Kählers Restaurant med det formål at oprette en atletikklub. Det skyldes, at bryderne ikke havde kendskab til den danske idræts navne, skriver brydeklubben.

Ideen var at oprette en ren atletklub. Fem år senere valgte atletikfolkene at blive tilsluttet Vidar. Med udskillelsen at atletik tog foreningen navneforandring til Atletklubben Alsia. Det holdt til 1995, hvor navnet blev ændret til Brydeklubben Alsia.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den kommende lørdag bliver 100-års jubilæet markeret – først med et brydestævne fra kl. 10.00  i Humlehøj-Hallen og derefter er der reception kl. 19.00 til 22.00 i Alsias klublokale på Damgade 72, hvor klubben håber på, at tidligere og nuværende brydere og ledere kommer og hilser på.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Sønderborg, Frivillige

Damefrokostens flytning til Skansen falder ikke i god jord hos alle

5. december 2021 Sønderborg

Bandet Top Seven og en længere række mennesker har skrevet kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside, hvor de fortæller, at de slet ikke kan forestille sig Damefrokosten, når den flyttes til Skansen. “Hvor er det ærgerligt, at de vil lave noget om som har været en succes i så mange år. Men der bliver ingen damefrokost – […]

Læs mere...