Byrådet beskytter grundvandet mod pesticider

1. november 2017 Politik

Grundvandet ved Gråsten, Tørsbøl, Rinkenæs og Broagerland skal beskyttes mod pesticider og derfor forbyder byrådet, at der bruges sprøjtegifte i nærheden af vandboringerne.

“Og det er jo sådan, at jo tættere vi er på boringen jo hurtigere trækker sprøjtegift ned i grundvandet. Bruges der pesticider længere væk, så når forskellige kemiske reaktioner at opløse dem”, siger Erik Lorenzen fra Fælleslisten.

Peter Jørgensen fra Venstre kalder forslaget for Kejserens nye Klæder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I ønsker jo at gøre meget mere end lovgivninger beder om – og der er sager på vej om det samme i andre kommuner”, siger Peter Jørgensen og sætter trumf på:

“Får vi en anden borgmester efter valget, så vil vi åbne de her sager igen”.

“Det handler om, vi ikke vil have pesticider i vores drikkevand – hverken ulovlige eller lovlige”, siger Teknik- og Miljøudvalgets formand, Frode Sørensen, som synes det er rigtigt, at man bruger både livrem og seler for at være sikker.

Uenigheden betyder, at Venstre stemte imod forslaget, mens Dansk Folkeparti og flertalsgruppen stemte ja.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karsten Höyer Grau havde meldt afbud til byrådsmødet og der var ingen stedfortræder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...