Derfor varer Stafet for Livet et døgn

27. maj 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Af Jesper Rosanes, Stafet for Livet

Døgnets lys og mørke, den fysiske udfordring og indsatsen for at holde stafetten i gang er et symbol på en kræftpatients kamp og følelser. Når du ankommer til stafetten, er du stærk og klar til udfordringen. Parallellen er, at nyligt diagnosticerede kræftpatienter også starter kampen med håbet om, at de er klar til deres livs udfordring.

Når aftenen skrider frem, og det bliver mørkere og køligere, begynder deltagerne at overveje, hvad det er, de har meldt sig til. På samme måde som en kræftpatients følelser bliver mørkere og koldere, efterhånden som de overvejer, hvad der mon er i vente for dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når mørket falder på, tændes lysene til lysceremonien. Lysene repræsenterer den støtte som kræftpatienterne får af venner, familie, kolleger, læger, sygeplejersker og andre, der hjælper patienterne på vej. Vi mindes dem, der tabte kampen og giver støtte til dem, der stadig kæmper.

I de små timer ud på natten bliver de deltagere, der er på banen eller vågne i teltede trætte og ved ikke, om de kan blive ved med at holde stafetten gående. De overvejer måske at give op. For kræftpatienterne symboliserer det tidspunktet, hvor de starter behandling.  Behandlingen er udmattende, og nogle mister lysten til at fortsætte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lys forude

Så kommer morgentimerne, hvor det endnu er mørkt. Men samtidig begynder man at ane, at det snart lysner. Man er trætte, men næsten i mål. Dette tidspunkt symboliserer slutningen på kræftbehandlingen. Der er lys for enden af tunnelen.

Når solen stiger op, stiger humøret også. Alle, der har deltaget ved Stafet For Livet – som Fighter og som holddeltager ved, at de har nået målet, og herfra bliver det lettere. Det er en smuk og stærk oplevelse for alle.

Når du tager hjem fra stafetten, ved du, at du klarede det. Du er sikkert glad, men træt. På samme måde som når en kræftpatient, der er erklæret rask, stadig kan være udmattet og svag efter behandlingen. Men med håb om en ny dag og et liv uden kræft. Håbet kommer blandt andet fra de penge, der er indsamlet ved stafetten, fra det stærke sammenhold og fra følelsen af ikke at være alene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Holdene skal have minimum én deltager på banen i hele det døgn, stafetten varer. På den måde viser vi, at vores kamp mod kræft aldrig stopper.

Stafet For Livet er en holdaktivitet – en fælles kamp mod kræft.

Se meget mere om programmet på vores hjemmeside www.stafetforlivet.dk og klik på Sønderborg.

Vi glæder os til at se dig den 31.august & 1. september.

24. februar 2024 Kultur, Sønderborg

Glade gymnaster på gulvet i Sydjysk Sparekasse Skansen

24. februar 2024 Kultur

Det var tæt på 400 gymnaster, der var på gulvet i Sydjysk Sparekasse Skansen fredag aften, hvor flere sønderjyske gymnastikhold – der alle er en del af DGI – var samlet for at vise, hvad de har arbejdet på gennem efteråret og vinteren. “Jeg vil gerne byde Jer alle velkommen til voksentræf”, sagde Helle Matthies […]

Læs mere...