Egen Seniorer hædrede Anders Christian Jensen på generalforsamlingen

19. januar 2018 Nordborg

Fredag formiddag var der generalforsamling i den store forening, Egen Seniorer, der har 699 medlemmer. Tæt på 90 af dem deltog i generalforsamlingen.

“Jeg vil gerne bede jer alle om at rejse jer, så vi kan mindes de 19 medlemmer, der er gået rbort i 2017”, siger formand Frede P. Hjort. 11 kvinder og 8 mænd blev mindet i et øjebliks stilhed.

Egen Seniorer er en forening med en lang række aktiviteter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har 35 forskellige aktiviteter og de er blev brugt af cirka 5000 deltagere”, siger formanden.

Foreningen er altid i bevægelse og byder på nyt.

“I 2017 startede vi med engelsk for vores rejsehold og der er madlavning for mænd”, siger formanden og fik også nævnt flere af det forgangne års foredrag og arrangementer.

Medlemmerne hjælper gerne til

For at få 35 forskellige aktiviteter til at rulle, så skal der være nogle mennesker, der tager sig af dem.

“Og jeg vil gerne sige tak til de 40 medlemmer, vi kan trække på til vores aktiviteter og arrangementer”, siger Frede P. Hjort.

Alt tyder på, at 2018 også bliver et år med amsser af aktivitet i den store forening, der holder til blandt andet  i Egen Ungdoms- og Idrætsforenings klubhus.

Danske Seniorer

Egen Seniorer er en del af Danske Seniorer, hvor der på landsbasis er blevet arbejdet for, at raske ældre ikke skal forny kørekortet med jævne mellemrum og de har haft gang i kampagnen: Rette pille i rette mund.

“Det er jo dejligt, hvis medicintilskud bliver brugt til syge mennesker – og ikke på at fejlmedicinere andre”, siger Frede P. Hjort.

Egen Seniorer sender en del af kontingentpengene til Danske Seniorer – og det er det ikke alle medlemmer i Egen, der er tilfredse med.

“Der er ikke styr på pengene i Danske Seniorer og vores penge vil gavne bedre lokalt”, siger et par af de lokale medlemmer. Medlemstallet i Danske Seniorer er faldet fra 130.000 til 90.000.

Nye i bestyrelsen

På generalforsamlingen skulle der vælges tre nye til bestyrelsen, fordiVerner Skjøth, Jette Rasmussen og Maren Christensen ikke vil fortsætte.

De afløses af Lone Holm Larsen, Børge Munksgaard og Bruno Clausen.

Kasserer Anders Christian Jensen modtog genvalg og har allerede siddet på son post i 20 år.

Tak for din store indsats

Jette Rasmussen får årets “Andre-Anders Christian” og skal have indgraveret sit navn på den.

“Der er et af vores medlemmer, der synes, du skal have en ærespræmie for dit store arbejde gennem de mange år”, siger formand Frede P. Hjort og overrækker en slags jubilæumsskulptur med navn og foreningens logo.

“Og vores anonyme medlem synes også, der skal være en “Vandre-Anders-Christian”, som hvert år skal overrækkes til et medlem, der er lavet en ekstraordinær indsat for alle os andre”, siger formanden.

Og det blev Jette Rasmussen, somn får der kunne tage sin “Vandre-Anders Christian” med hjem og have den stående i et år. Den skal have nyt hjem, når der er generalforsamling 18. januar næste år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk