EUC-elev efterlyser praktikpladser

7. oktober 2013 Uncategorized

Unge Rasmus L. Møller fra Data og Kommunikations-uddannelsen på EUC efterlyser flere praktikpladser i Sønderborg. Han har virkeligt lyst til at blive i her i byen, men finder han ikke en praktikplads, så pakker han sine ting og smutter til en af de større byer.

– Og det er jo sådan, at er man først rejst, så kommer man ikke tilbage igen, siger han. På EUC snakker eleverne tit om, at erhvervslivet efterlyser dygtige og erfarne medarbejdere.

Søren L. Møller efterlyser praktikpladser i Sønderborg.

Søren L. Møller efterlyser praktikpladser i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men det med at blive erfaren, det starter jo med en praktikplads. Det er virksomhederne, der skal gøre noget for at holde den fødekæde, som de er afhængige af, i gang. Jeg ved godt, at der er nogle, der skyder på politikerne, fordi der ikke er praktikpladser, men det har de jo ikke indflydelse på, siger Rasmus L. Møller til Sønderborg Nyt. Derfor appellerer han til virksomhederne.

Når man er på Data og Kommunikation, så er der to muligheder. Der kan vælges mellem det to-årige it-supporter-forløb eller den fem år lange datateknikeruddannelse med speciale. Begge dele kræver praktikplads.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hvis erhvervslivet i Sønderborg vil undgå, at unge mennesker rejser væk, så må de hjælpe os med at gøre vores uddannelser færdige. Så enkelt er det faktisk, siger Rasmus L. Møller. Virksomheder kan komme i kontakt med ham og andre håbefulde elever, hvis de henvender sig til EUC.

Lars Løkke ved det

Det er ikke længe siden, Lars Løkke fra Venstre spurgte en elev på EUC i Sønderborg, hvordan man kunne undgå, at de unge hele tiden springer fra grundforløb til grundforløb.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er ret nemt, siger den unge elev og løfter sløret for løsningen:.

–  Erhvervslivet skal bare tage os i praktik.

Opskriften blev også hørt af borgmesterkandidat Peter Hansen og EU-kandidat Ellen Trane Nørby.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Tag en tur gennem labyrinten når du kommer for at købe Halloween-græskar

1. oktober 2022 Erhverv

Ved rundkørslen ved samkørselspladsen på Aabenraavej har Daabeck der røde bod stående – og ved den er der et væld af græskar og det er der også på marken. “Græskar i alle størrelser er til salg. Der er små pyntegræskar og selvfølgelig også græskar, som kan skæres ud til Halloween”, siger Charlotte Daabeck, der har […]

Læs mere...