Flere og flere i Sønderborg køber el-cykel

1. august 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Flere og flere sønderborgensere køber el-cykler, som har ændret vores cykelkultur og nu er et reelt alternativ til bil nummer to. Her er en række tips til valget af el-cykel fra den lokale fagmand Kent Nissen.IMG_5846

I cykelsport er det snyd at bruge elmotorer, men på Sønderborgs veje bliver det elektroniske skub i ryggen konstant mere populært. El-cykler udgør ifølge Fri BikeShop nu omkring ti procent af det samlede cykelsalg i Sønderborgområdet, og i 2015 blev der solgt dobbelt så mange el-cykler som året før. Boomet skyldes ikke mindst, at også det yngre publikum har fået øjnene op for el-cyklens fordele og at flere benytter sig af mulighederne for rentefri finansiering over eksempelvis 20 måneder.

Halvdelen af el-cykelkøberne er kvinder mellem 20 og 40 år, der bruger el-cyklen som alternativ til offentlig transport eller familiens bil nummer to. Vi har faktisk en del kunder, der har solgt en af deres biler og ønsker at erstatte den med en el-cykel. For bare fem år siden var det hovedsageligt ældre, der købte el-cykler. Men fordi producenterne nu lancerer ungdommelige og sporty modeller, så er der åbnet for en helt ny kundekreds”, siger Kent Nissen, der ejer Fri BikeShop i Sønderborg, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvor langt skal du køre?

Ifølge Kent Nissen er det vigtigt, at man kortlægger sit behov inden valget af el-cykel.

Som det allerførste spørger vi altid: Hvor langt skal du køre? Hvis du har mellem fem og 15 kilometer på arbejde, foreslår vi cykler i prisklassen mellem 12.000 og 17.000 kroner. De har forhjulsmotor, som er den mest enkle løsning, hvor motoren sætter i gang, så snart pedalerne trædes rundt. Skal du cykle 20-30 kilometer hver vej, anbefaler jeg at bruge lidt flere penge på en centermotoriseret cykel, der sikrer en mere glidende kørsel, da den justerer sin kraftoverførsel, alt efter hvor hårdt du træder”, forklarer Kent Nissen.IMG_5844

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller, at det store flertal af de solgte el-cykler koster mellem 12.000 og 29.000 kroner. Langt de fleste af dem kan købes med forskellige batteristørrelser alt efter behovet for rækkevidde. Ligesom almindelige cykler fås el-cykler med ind- eller udvendige gear.

Servicetjek er vigtigt

Det er enormt vigtigt at komme regelmæssigt til kontrol med sin el-cykel. Ud over alle de mekaniske dele, der også er på almindelige cykler, indeholder el-cyklerne stik og ledninger, der uden den rette vedligeholdelse og smøring kan begynde at irre og korrodere. Mindst én gang om året skal el-cykler på værksted, hvor vi skiller motoren ad, renser og smører samt opdaterer softwaren”, siger Kent Nissen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han tilføjer, at der er mulighed for at lave en aftale om livstidsservice, så man ikke selv skal tænke på at pumpe dækkene, smøre de bevægelige dele eller justere bremser, gear og kæde.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 Sønderborg, Frivillige

Tjen penge til foreningen eller klassen: Hjælp Lions med at sælge rabatkuponer

20. januar 2022 Sønderborg

Lions Sønderborg donerer hver år omkring 150.000 kroner til humanitært arbejde primært i Sønderborg-området. En stor del af pengene kommer gennem salg af rabatkuponhæfter og Lions Sønderborg vil meget gerne have foreninger, klubber og skoleklasser til at hjælpe med at sælge rabathæfterne. 2022-udgaven indeholder 40 rabatkuponer der byder på en samlet rabat på omkring 5000 […]

Læs mere...