Frivilligt arbejder styrker ikke dit cv

25. april 2017 Sønderborg

Det er skønne spildte kræfter, hvis du arbejder frivilligt for at styrke dit cv.

Det konkluderer et nyt studie fra Roskilde Universitet, som bliver publiceret i det velrenommerede tidsskrift European Sociological Review.

“Data viser ret klart, at det ikke er fremmende for ens beskæftigelse at lave frivilligt arbejde,” siger ph.d. Erik Petrovski, som har lavet studiet i samarbejde med ph.d. Sofie Dencker-Larsen og professor Anders Holm.

Konklusionen kommer bag på forskerholdet, som på forhånd havde en forventning om, at frivilligt arbejde gavnede ens karriere. Men et registerstudie af SFI-data med 1800 danskere, som arbejder frivilligt, kunne ikke påvise nogen sammenhæng.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er jo logisk at lave den kobling. Men det ser ud til, at det traditionelle arbejdsmarked og det frivillige arbejde er så forskelligt, at der ikke er den gevinst, vi har gået og troet,” siger Erik Petrovski.

En række studier har ellers tidligere vist, at folk, der arbejder frivilligt, klarer sig bedre på arbejdsmarkedet end den gennemsnitlige borger.

“Man har foretaget slutningen, fordi man kan se, at folk, der har frivilligt arbejde, ofte har et godt job eller er højtuddannede. Men det er ikke, fordi de har haft frivilligt arbejde, at gruppen i gennemsnit klarer sig bedre på arbejdsmarkedet. Det skyldes, at det ofte er ressourcestærke personer, som laver frivilligt arbejde,” siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2023 Augustenborg, Erhverv

Ingen færge mellem Als og Ærø resten af ugen

2. oktober 2023 Augustenborg

Ærøfærgerne skriver på deres hjemmeside, at der ikke sejles mellem Als og Ærø resten af ugen frem til søndag. Det skyldes tekniske problemer, skriver rederiet. Lørdag kolliderede Færgen Skjoldnæs med en mole i Fynshav. Kollisionen gik ud over agterrampen på færgen, som har fået et skub, forklarede Thomas Norrild, økonomichef ved Ærøfærgerne. Skjoldnæs sejlede som […]

Læs mere...