Hjemmehjælper overmandet af hjemmerøvere

18. november 2013 Uncategorized

En medarbejder fra Sønderborg Kommune blev i går overfaldet af et udenlandsk par, da hun forsøgte at forhindre tyveri fra en beboers hjem. Kommunen skærper sin advarsel til ældre borgere: Hold døren låst, når du ikke venter gæster, og luk ikke ukendte personer ind i dit hjem.

Derfor:

En borger i Ulkebøl og en af Sønderborg Kommunes social- og sundhedshjælpere var søndag aften ude for en meget ubehagelig oplevelse, som politiet ser på med stor alvor.politi2

Artiklen fortsætter under annoncen

Episoden fandt sted kort før kl. 18 søndag aften, hvor en medarbejder ankommer til en ældre borgers hjem. Da medarbejderen har lukket sig ind, får hun øje på to personer af udenlandsk udseende, en mand og en kvinde, som står i beboerens soveværelse og roder i beboerens smykkeskrin. Medarbejderen spørger, hvad i alverden de laver. Som svar tager manden fat i og rusker medarbejderen, som imidlertid står fast, hvorpå også kvinden kommer til. Ved fælles hjælp får de social- og sundhedshjælperen væltet omkuld, og de flygter ud gennem en branddør, som de tilsyneladende har åbnet i forvejen. Medarbejderen, som har fået skrammer og knubs, får derefter tilkaldt hjælp.

Artiklen fortsætter under annoncen

Parret forsvandt i en sølvfarvet, hollandsk indregistreret bil.

Politiet, der betragter sagen som røveri, da der er anvendt vold, har afhørt medarbejderen, som også har fået psykologhjælp. Også andre medarbejdere er afhørt, medarbejderne i hjemmeplejen er instrueret i at være ekstra på vagt, og der er truffet sikkerhedsforanstaltninger på det nærliggende Ulkebøl Plejecenter.

Sønderborg Kommunes forvaltning Social og Sundhed indskærper over for ældre, at de skal låse deres dør, når de ikke venter gæster. I tilfældet i går havde de to udlændinge lukket sig ind ad en ulåst dør, og beboeren troede, det var hjemmehjælperen, der var kommet – uden at sige goddag, ganske vist, hvilket beboeren undrede sig noget over. Da medarbejderen kom, forsøgte parret at tysse på hende, men hun gjorde det modsatte.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Man skal låse sin dør og ikke lukke ukendte ind. Og man er altid velkommen til at spørge om id-kort, når der kommer kommunale medarbejdere fra hjemmeplejen, som borgeren ikke har set før. Også alle andre borgere opfordres til at hjælpe med at passe på vore ældre medborgere ved at holde øje med fx mistænkelige trafikanter, lyder opfordringen af senior- og sundhedschef i Sønderborg Kommune, Bente Larsen.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...