Jan Prokopek: Der er områder hvor Jobcenter skal have et løft

4. april 2021 Politik

I Sønderborg er der børn og unge mennesker, som har brug for hjælp fra kommunen og en del af de unge, bliver sager hos Jobcenter fra den dag, hvor de fylder 18 år – og det undrer formanden for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget.

“Det undrer mig, at der ikke allerede er sat gang i et eller andet, som kan hjælpe den unge, inden han eller hun bliver 18 år”, siger udvalgsformand Jan Prokopek til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det kan ikke være rigtigt, at de træder direkte ind i Jobcenter, som er en helt anden verden en Børne- og Uddannelsesforvaltningens områder”, siger han videre.

Og som Jan Prokopek har det med, at når nogen svigtes, så prøver han på at gøre noget ved det.

“I udvalget vil vi finde ud af, om det ikke er bedst for de unge, hvis Jobcenter bliver koblet med på børnene allerede når de fylder 15 år, så der kan blive lagt nogle langsigtede planer for, hvilken vej hver enkelt af dem skal følge. Det vil give de unge en bedre start på voksenlivet”.

Tanken er, at de unge udsatte skal have kontakt til Jobcenters medarbejdere til de fylder 30 år og gerne skulle være nået i mål – og det kan gøres med en samlet indsats for de 15- til 30-årige.

“I forvejen arbejder Børn og Familie sammen med Socialforvaltningen – og det giver rigtig god mening at Jobcenter også kobles på. Så både tænkes og arbejdes der ud fra ‘det hele menneske’ med at finde nogle veje, som den unge kan følge og dermed komme bedre ind i voksenlivet”, siger Dansk Folkepartis udvalgsmedlem, Dorthe Mehlberg.

Hurtigere afklaringer

For år tilbage kom der en hel del i såkaldte ressourceforløb, hvor meningen er, at det skal afklares om vedkommende kan klare et job eller ikke.

“Det tog fire-fem år at blive klog på et menneske i sådan et forløb – og det er ikke fordi sagsbehandler ikke tidligt kan se, om vedkommende skal have fleksjob, særlig hjælp eller pension”, siger Jan Prokopek. Fra myndighederne er der skåret ned på længden af ressourceforløb.

“Men jeg ser gerne, at de afskaffes”.

Langtidsledige skal i job

Job- og Uddannelsesakademiet har succes med at hjælpe nyledige A-kassemodtagere i arbejde og de erfaringer, som er høstet i akademiet skal bredes ud, så langtidsledige også får glæde af dem.

“Vi skal gerne have lavet et akademi for langtidsledige, så de enten kommer i arbejde eller uddannelse”, siger Jan Prokopek.

Akademiet har tilknyttet konsulenter fra Jobcenter og de har føling med, hvor der er chance for et job.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...