Kommunen bruger ikke flere penge end der er i budgetterne

30. august 2016 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

I kommunens tal fremgår det, der er brugt 166 millioner mere end planlagt på byggeri. SønderborgNYT spørger borgmesteren, hvordan det harmonerer med de konstante udmeldinger om ”Styr på økonomien”?

“Det er egentlig meget enkelt, fordi der er byggeri, somn er startet sidste år og først skal betales i år, hvor det bliver færdigt”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Borgmester Erik Lauritzen står fast på, der er styr på pengene.

Borgmester Erik Lauritzen står fast på, der er styr på pengene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunaldirektør Tim Hansen tilføjer:

“Nogle gange er det sådan, at vi først skal betale for en opgave, når den er færdig. Og når opgaven blev sat i gang sidste år, så er pengene sat af i sidste års budget og dem henter vi, når regningen kommer”, siger kommunaldirektøren.

Begge siger, at når der ikke bruges flere penge på byggeri end planlagt, så må det hedde, at der er styr på økonomien. Venstres Peter Hansen bekræfter, at det er sådan, det er.

“Hvis man bare satte gang i nogle opgaver, der ikke var afsat penge til, så ville vi da have reageret med det samme”, siger Peter Hansen, der kan følge alting tæt i byrådets Økonomiudvalg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lufthavnens indtægter falder

Den måske kommende nedsættelse af handlingsafgiften i lufthavnen kan være en krænkelse af EU-regler om offentligt drevne lufthavne og så kan nedsættelsen jo også ses som offentlig støtte til en erhvervsvirksomhed, Alsie Express.

“Hvis vi bestemte os for at støtte Alsie med en sum, så skulle EU sige god for det. Men det vil vi slet ikke. Vi vil i

Tim Hansen er sikker på, han har styr på tallene.

Tim Hansen er sikker på, han har styr på tallene.

Artiklen fortsætter under annoncen

stedet sætte handlingsafgiften ned – og det kommer alle fly, der lander og starter til gode”, siger kommunaldirektør Tim Hansen til SønderborgNYT.

“Nu er det jo især Alsie Express, der lander og starter i lufthavnen, så det er dem, der får størst glæde ud af nedsættelsen”, siger han og afviser blankt, at rabatten på netop start og landinger skulle have noget gøre med, at priserne på start og landinger i Københavns Lufthavn er sat op.

“Jeg mener, at det er et tiltag vi laver for at støtte Alsie Express, fordi der jo dybest set ikke er andre, der får glæde af det”, siger Peter Hansen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Færgen Bitten

Sønderborg Kommune har Færgen Bitten og SønderborgNYT er blevet orienteret om, der er rod i regnskaberne.

“Rod og rod. Der er sket en fejlkontering, som de selv opdagede og rettede. Som tallene ser ud, så vil Færgen Bitten bruge cirka 850.000 kroner ud af et budget på 1,3 millioner”, siger Tim Hansen.

“Og det er jo dejligt, at der bruges mindre end ventet  – også selvom det skyldes lavere pris på diesel”, siger borgmesteren.

Både kommunaldirektør og borgmester får sagt, at der i den seneste tid er brugt virkeligt mange penge på for eksempel vedligeholdelse af veje og selvfølgelig byggeri. Men der er ikke brugt en eneste krone, der ikke var afsat i budgettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og i den kommende tid bliver der skruet lidt ned for de ting”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Forklaringen er, at der skal holdes hus med pengene.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk