Kongskilde: Benny Engelbrecht skriver til Erhvervsministeren

2. juli 2015 Politik

På baggrund af Kongskildes flytning af arbejdspladser, skriver folketingsmedlem Benny Engelbrecht, finansordfører for Socialdemokraterne til Erhvervsministeren:

Artiklen fortsætter under annoncen

Kære Troels Lund Poulseneu2

Først og fremmest tillykke med ministerudnævnelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg skriver til med en bekymring i forhold til en konkret sag der omhandler EU-støtte til en virksomhed der har flyttet aktiviteter ud af Danmark. Jeg ved dette er et område som EU-kommissionen har stor bevågenhed om, men da jeg har noteret mig, at du i regeringen leder et arbejde der ser på EU fra et mere overordnet perspektiv, vil jeg tillade mig at henlede din opmærksomhed på sagen.

Virksomheden hedder Kongskilde og har en stor afdeling i Sønderborg som man netop har meddelt skal lukkes for at produktionen kan flytte til Kutno i Polen. Ifølge de oplysninger jeg er bekendt med, har Kongskildes polske afdeling i Kutno modtaget støtte fra EU’s fond for regional udvikling for i alt 45,1 mio kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Benny Engelbrecht har forfattet et brev til erhvervsminister Troels Lund Poulsen.

Benny Engelbrecht har forfattet et brev til erhvervsminister Troels Lund Poulsen.

Min bekymring går ud på, at der anvendes EU støttemidler enten i strid med reglerne eller på en så kreativ måde, at det går imod hensigten med støtten, med det resultat at arbejdspladser flytter. Et er at der kan være forskelle på løn- og arbejdsvilkår, men hvis man på grund af statsstøtte eller EU-støtte får væsentlige produktionsfordele i et land frem for et andet, strider det jo grundlæggende mod almindelige lighedsprincipper.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg vil derfor opfordre dig til, at give dette område et serviceeftersyn – og hvis de oplysninger som jeg har fået kan bekræftes, gerne rejse en bekymring overfor EU Kommissionen.

Du er naturligvis velkommen til at kontakte mig, hvis du eller dit embedsværk ønsker min bekymring uddybet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juli 2021 Kultur, Sønderborg

Vores Sønderborg sørger for musik i byen

24. juli 2021 Kultur

Lørdag formiddag klokken 11 begyndte Down Town Dynt at spille i Apotekerhaven og en stor del af deres fanskare var på plads, så de kunne få det hele med. “Ja, vi starter en time tidligere end annonceret og det skyldes, at jeg skal videre til et andet job”, sagde Brian O’Driscoll, som sammen med sin […]

Læs mere...